Készíts kelyhet csokiból!

Lenyűgöznéd barátaid egy tuti varázslattal? Nincs kedved elmosni a rengeteg fagylaltos kelyhet? Akkor ezt a trükköt épp neked találták ki!

Én mindig is imádtam az olyan megoldásokat, ahol nemcsak az ételt magát, de az azokat tartó eszközöket is el lehet fogyasztani. Ezért a cipóban tálalt Jókai bableves vagy az ostyás fagyi mindig is a kedvenceim közé tartozott. Annyira vagány, és még mosogatni sem kell utánuk. A lenti másfél perces videó azonban egészen új dimenziókat nyitott meg előttem!

Képzeljünk csak el egy kizárólag csokiból készült desszertes kelyhet, amelyben fagyitól kezdve, somlói galuskán át bármilyen krémes nyalánkságot felszolgálhatunk! Maga a testet öltött álom. És ehhez igazán nincs szükségünk másra, mint néhány lufira. Felfújjuk, és olvasztott csokiba martjuk őket, majd egy szintén olvasztott csokiból álló talapzatra helyezzük az összeset. Ezután irány a hűtő, és rövid időn belül el is készültek a csodás kelyhek. A kis serlegek méretét is mi magunk választhatjuk meg, attól függően, mekkorára is fújjuk fel a léggömböt.

Egyetlen dologra kell vigyáznunk: az olvasztott csoki ne legyen 30 Celsius-foknál melegebb, mert akkor a belemártott lufi idejekorán kipukkan. Jó szórakozást mindenkinek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek