Készítettél már fürjet?

Fürj és gránátalma - ez a két alapanyag került A Konyhafőnök mai adásának első feladatában a versenyzők elé. Nézzétek, Robi mit fundált ki belőlük!

Gyümölcsös vörösborban konfitált fürj zellerrel

Hozzávalók

  • 1 db fürj
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 db gránátalma
  • 10+10 dkg feketeszeder
  • 3+2 szem szilva
  • 1 mk szegfűszeg
  • 1 kk fahéj
  • só és bors
  • 5 levél menta aprítva
  • 1 kicsi zeller
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. A szilvát felkockázzuk, a vörösbort felforraljuk, majd beletesszük a szilvát, a szedret, a gránátalma magjainak két harmadát, és elkezdjük forralni, besűríteni. Szegfűszeggel, fahéjjal, sóval, cukorral, és egy kis borssal ízesítjük. A redukált bortmentával ízesítjük, majd leszűrjük.
  2. A lilahagymát és a zellert felkockázzuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés folyadékkal (vízzel vagy zöldségalaplével) felöntjük, és lassan puhára főzzük.
  3. A fürjet enyhén sózzuk, és a hasüregébe fekete szedretés szilvát rakunk. A vörösboros mártásba belehelyezzükúgy, hogy félig ellepje mellel felfele, és forráspont alatt fedő alatt konfitáljuk. A fürjet időnként meglocsoljuk a mártással. Amikor kellőképpen megpuhult a húsa, serpenyőben körbepirítjuk. Tálaláshoz feldaraboljuk.
  4. A zellerköretet a tányér közepére halmozzuk, ráhelyezzük a fürj mellét, combját. A zeller köré öntjük a vörösboros mártást, friss szederrel, serpenyőben enyhén megpirított szilvával, gránátalmamagokkalés mentával tálaljuk. A zellerből még chipset készítünk, és az egész tetejére helyezzük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Húsmentes töltött paprika

Annak ellenére, hogy a nyári nagy melegben gyomrunk nem kívánja a túlzottan nehéz ételeket, a klasszikus magyar konyha csak relatíve kevés olyan receptet biztosít, amivel elhagyhatnánk a ...

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...