Készítettél már fürjet?
Fürj és gránátalma - ez a két alapanyag került A Konyhafőnök mai adásának első feladatában a versenyzők elé. Nézzétek, Robi mit fundált ki belőlük!
Gyümölcsös vörösborban konfitált fürj zellerrel
Hozzávalók
- 1 db fürj
- 1,5 dl vörösbor
- 1 db gránátalma
- 10+10 dkg feketeszeder
- 3+2 szem szilva
- 1 mk szegfűszeg
- 1 kk fahéj
- só és bors
- 5 levél menta aprítva
- 1 kicsi zeller
- 1 közepes lilahagyma
- 1 ek olaj
Elkészítés
- A szilvát felkockázzuk, a vörösbort felforraljuk, majd beletesszük a szilvát, a szedret, a gránátalma magjainak két harmadát, és elkezdjük forralni, besűríteni. Szegfűszeggel, fahéjjal, sóval, cukorral, és egy kis borssal ízesítjük. A redukált bortmentával ízesítjük, majd leszűrjük.
- A lilahagymát és a zellert felkockázzuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés folyadékkal (vízzel vagy zöldségalaplével) felöntjük, és lassan puhára főzzük.
- A fürjet enyhén sózzuk, és a hasüregébe fekete szedretés szilvát rakunk. A vörösboros mártásba belehelyezzükúgy, hogy félig ellepje mellel felfele, és forráspont alatt fedő alatt konfitáljuk. A fürjet időnként meglocsoljuk a mártással. Amikor kellőképpen megpuhult a húsa, serpenyőben körbepirítjuk. Tálaláshoz feldaraboljuk.
- A zellerköretet a tányér közepére halmozzuk, ráhelyezzük a fürj mellét, combját. A zeller köré öntjük a vörösboros mártást, friss szederrel, serpenyőben enyhén megpirított szilvával, gránátalmamagokkalés mentával tálaljuk. A zellerből még chipset készítünk, és az egész tetejére helyezzük.
Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!