Készítettél már fürjet?

Fürj és gránátalma - ez a két alapanyag került A Konyhafőnök mai adásának első feladatában a versenyzők elé. Nézzétek, Robi mit fundált ki belőlük!

Gyümölcsös vörösborban konfitált fürj zellerrel

Hozzávalók

  • 1 db fürj
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 db gránátalma
  • 10+10 dkg feketeszeder
  • 3+2 szem szilva
  • 1 mk szegfűszeg
  • 1 kk fahéj
  • só és bors
  • 5 levél menta aprítva
  • 1 kicsi zeller
  • 1 közepes lilahagyma
  • 1 ek olaj

Elkészítés

  1. A szilvát felkockázzuk, a vörösbort felforraljuk, majd beletesszük a szilvát, a szedret, a gránátalma magjainak két harmadát, és elkezdjük forralni, besűríteni. Szegfűszeggel, fahéjjal, sóval, cukorral, és egy kis borssal ízesítjük. A redukált bortmentával ízesítjük, majd leszűrjük.
  2. A lilahagymát és a zellert felkockázzuk, olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés folyadékkal (vízzel vagy zöldségalaplével) felöntjük, és lassan puhára főzzük.
  3. A fürjet enyhén sózzuk, és a hasüregébe fekete szedretés szilvát rakunk. A vörösboros mártásba belehelyezzükúgy, hogy félig ellepje mellel felfele, és forráspont alatt fedő alatt konfitáljuk. A fürjet időnként meglocsoljuk a mártással. Amikor kellőképpen megpuhult a húsa, serpenyőben körbepirítjuk. Tálaláshoz feldaraboljuk.
  4. A zellerköretet a tányér közepére halmozzuk, ráhelyezzük a fürj mellét, combját. A zeller köré öntjük a vörösboros mártást, friss szederrel, serpenyőben enyhén megpirított szilvával, gránátalmamagokkalés mentával tálaljuk. A zellerből még chipset készítünk, és az egész tetejére helyezzük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...