A kertész véleménye: ezt az 5 gyümölcsfát metszd meg június végéig

A metszéssel elősegíthetjük a fák felkészülését a hidegebb időre, serkenthetjük a növekedésüket, valamint elősegítjük, hogy sokkal több termést hozzanak a következő szezonban. Ezekre a gyümölcsfákra ráfér a metszés még júniusban!

Elmondjuk, mely gyümölcsfák metszését ne halogassuk túl sokáig, ebben pedig egy kertész lesz a segítségünkre. Lássuk, melyek azok a gyümölcsfák, amelyeket június végéig érdemes megmetszeni!

Cseresznyefa
.A szilvát, meggyet, cseresznyét meg kell metszeni június végéig

Almatermésűek

A körte- és almafákat júniusban érdemes metszeni, hogy időben eltávolítsuk a vízhajtásokat, és sokkal átláthatóbba tegyük a lombkoronát.

Így juthat elég tápanyag a nagyobb, idősebb ágaknak is, melyeken sok-sok gyümölcs terem majd.

Szilvafa

A szilvafánál a ritkító metszést kell elvégeznünk. Ez azért fontos, hogy ne nőjön túl önmagán a fa, és több termést hozzon jövőre. 

Őszi- és kajszibarack és csonthéjasok

Azért kell ilyenkor elkezdeni metszeni ezeket a fákat, hogy a beteg hajtásokat eltávolítsuk még időben, illetve hogy a lombkorona belsejébe is elég fény jusson.

Bogyósok

A málna- és a ribizlibokrot is ilyenkor érdemes megmetszeni, hogy minél hamarabb finomabb, bőségesebb termést hozzanak.

A málnánál figyelni kell viszont, hogy tőből vágjuk le a vesszőket!

Cseresznye és meggy

Miután szépen leszüreteltük ezeket a fákat, július legelején akár el is lehet kezdeni a metszést. Itt is úgyszintén az a cél, hogy ritkább lombkoronát varázsoljunk a gyümölcsfának. 

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk neked:

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...