Karamellkrém Ágitól
Hozzávalók
- cukor
- vaj
- mascarpone
- habtejszín
- vaníliarúd
- crumble morzsa
- só
- bazsalikom
Elkészítés
- Megolvasztjuk a cukrot, karamellt készítünk.
- Közben a crumble morzsát vajon megpirítjuk.
- A tejszínt kikeverjük cukorral és a kikapart vaníliával, apróra vágjuk a bazsalikomot, és összekeverjük a mascarponeval. A kikevert tejszínt ráöntjük a mascarponera, és szépen összedolgozzuk.
Tálalás
- A pohár szélére ráfolyatjuk a karamellt.
- Egy fóliát megkenünk olajjal, rácsorgatjuk a karamellt. Ha kihűlt, a roppanós karamellt díszítésként használjuk.
- A pohárba rétegezve helyezzük a crumble morzsát és a kikevert mascarponekrémet.
- Díszítésként kevés bazsalikomot felaprítunk, a pohárkrém tetejére szórjuk, végül egy kevés roppanós karamellt teszünk a tetejére.