Karamellkrém Ágitól

A mai párbajfeladat egy karamellkrém elkészítése volt. A Konyhafőnök versenyzői közül Ági és Ljubov mérték össze tudásukat, nézzétek a győztes pohárkrémet!

Karamellkrém Ágitól

Hozzávalók

  • cukor
  • vaj
  • mascarpone
  • habtejszín
  • vaníliarúd
  • crumble morzsa
  • bazsalikom

Elkészítés

  1. Megolvasztjuk a cukrot, karamellt készítünk.
  2. Közben a crumble morzsát vajon megpirítjuk.
  3. A tejszínt kikeverjük cukorral és a kikapart vaníliával, apróra vágjuk a bazsalikomot, és összekeverjük a mascarponeval. A kikevert tejszínt ráöntjük a mascarponera, és szépen összedolgozzuk.

Tálalás

  1. A pohár szélére ráfolyatjuk a karamellt.
  2. Egy fóliát megkenünk olajjal, rácsorgatjuk a karamellt. Ha kihűlt, a roppanós karamellt díszítésként használjuk.
  3. A pohárba rétegezve helyezzük a crumble morzsát és a kikevert mascarponekrémet.
  4. Díszítésként kevés bazsalikomot felaprítunk, a pohárkrém tetejére szórjuk, végül egy kevés roppanós karamellt teszünk a tetejére.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek