Egy olcsó hozzávaló a kapor locsolóvízébe, és sokkal gazdagabban terem majd

Ha termesztesz a kertedben friss zöldfűszereket, a kapor is a repertoárod része, és imádnád, ha még több, még bujább termésed lenne, egy olcsó hozzávalót tegyél a locsolóvízbe.

Egyrészt meglepő, másrészt viszont kiszámítható is az az extra (és olcsó!) alapanyag, amit érdemes a kapor locsolóvízéhez önteni, hogy még gazdagabban teremjen a kertedben. Kitaláljátok, mi az?

Kapor locsolása
Locsold szódabikarbónás vízzel a kaprot, hogy gyönyörű legyen

A szódabikarbóna!

Mivel a kapor extrém mértékben érzékeny a talaj pH-értekére, megköszöni, ha semlegesítjük a savasságot, méghozzá egy kevés szódabikarbónával - savas talajban ugyanis szára elvékonyodik, levelei elsápadnak, színe halványul.

Így ellenőrizd, savas vagy lúgos-e a talaj:

Ha esőzés után fehér kicsapódást észlelünk a talaj felszínén, vagy nem szívódik fel teljesen a víz locsolás után, valószínűleg túlzottan lúgos a talaj - ebben az esetben nincs szó savasságról, nem kell szódabikarbónát használnunk. Helyette komposztot, tőzeget ajánl a szakértő.

A szódabikarbónás oldat elkészítése:

  • 5 liter állott vízbe tegyünk fél teáskanál szódabikarbónát
  • keverjük el az oldatot
  • lazítsuk fel a talajt a szárak körül
  • 10-12 naponként locsoljuk meg vele a kaprot
  • minden locsolás után lazítsuk fel a növény szára körül a földet, ezzel fokozva az oxigénáramlást

Az oldat semlegesíti a talaj savasságát, eredménye pedig már egy hét használat után látszik:

  • a növény szebb, élénkebb zöld színűre vált
  • a szárak megerősödnek
  • a kaporillat erőteljesebb lesz

Fontos: ne vigyük túlzásba a szódabikarbóna használatát, mert túlzottan lúgossá válhat a talaj!

+ előny: a szódabikarbónás oldat még a kártevők egy részét is képes elűzni!

Forrásunk volt.


Még több növényes tartalom:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...