Kapaszkodj: a forró vízből előbb lesz jégkocka, mint a hidegből! Mi???

Egy egészen meglepő, egyszerű, tömör és rövid jóhírt tartogattunk nektek péntekre, a hét legjobb napjára!

Nem ragozzuk nagyon, egy a lényeg: mától állítólag - szemmel láthatóan - beindult a nyárelő, ordít a nap, mi már a rolókat is lehúztuk, előkerülnek a jegesteák, jegeskávék, jégkockás fröccsök. A jégkocka meg fogyóeszköz, és jó, ha minél több van belőle - ezért is jön jól ez az egyszerű tény, nem cifrázzuk:

A VÍZ ELŐBB MEGFAGY A JÉGKOCKATARTÓBAN, HA MELEG, ÉS NEM HIDEG VÍZBŐL KÉSZÍTJÜK!

Hogy mi? Miért? És miért nem tudtuk ezt előbb? Vagy te tudtad? Akkor miért nem mondtad?

A jelenség fizikai - természetesen - , és nem más, mint az ún.Mpemba-paradoxon, ami a víz különleges tulajdonságát állapítja meg, miszerint azonos körülmények között a fagyni kitett meleg víz hamarabb fagy meg, mint a hideg víz.Több elmélet próbálja magyarázni, de a teljes megértéshez még további vizsgálatokra van szükség.

Egy a lényeg: mostantól előbb lesz jégkockánk! TÖK JÓ!

készítsd el !

Így csinálj házi barackos jegesteát - barackból!

/via mic/

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...