Kapaszkodj: a forró vízből előbb lesz jégkocka, mint a hidegből! Mi???

Egy egészen meglepő, egyszerű, tömör és rövid jóhírt tartogattunk nektek péntekre, a hét legjobb napjára!

Nem ragozzuk nagyon, egy a lényeg: mától állítólag - szemmel láthatóan - beindult a nyárelő, ordít a nap, mi már a rolókat is lehúztuk, előkerülnek a jegesteák, jegeskávék, jégkockás fröccsök. A jégkocka meg fogyóeszköz, és jó, ha minél több van belőle - ezért is jön jól ez az egyszerű tény, nem cifrázzuk:

A VÍZ ELŐBB MEGFAGY A JÉGKOCKATARTÓBAN, HA MELEG, ÉS NEM HIDEG VÍZBŐL KÉSZÍTJÜK!

Hogy mi? Miért? És miért nem tudtuk ezt előbb? Vagy te tudtad? Akkor miért nem mondtad?

A jelenség fizikai - természetesen - , és nem más, mint az ún.Mpemba-paradoxon, ami a víz különleges tulajdonságát állapítja meg, miszerint azonos körülmények között a fagyni kitett meleg víz hamarabb fagy meg, mint a hideg víz.Több elmélet próbálja magyarázni, de a teljes megértéshez még további vizsgálatokra van szükség.

Egy a lényeg: mostantól előbb lesz jégkockánk! TÖK JÓ!

készítsd el !

Így csinálj házi barackos jegesteát - barackból!

/via mic/

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek