Csinálj barackos jeges teát - barackból!

Szereted a bolti jegesteát? És főleg a barackosért nyúlsz a polcon? Készítsd el magad otthon igazi barackból! Le az adalékanyagokkal.

Nyár van, többnyire hőség (a cikk írása közben mondjuk pont hűvösebb, de még hátra az oroszlánrésze), öntjük magunkba a jeges vizet, üdítőket, a jeges-édes-krémes tejeskávékat és a hideg teákat. Dobjuk fel a jeges teákat, és lássunk túl a filtereken. Készítsünk házilag barackos ice tea-t igazi őszibarackból!

Hozzávalók:

6 filter feketetea

6 bögre víz

néhány barack (2 vagy több)

cukor ízlés szerint (lehet nádcukor, stívia, eritrit vagy xilit is)

Önts 3 bögre forró vizet a filterekre. Hagyd állni 5 percig. Aprítsd fel a barackot, és héj nélkül turmixold homogénre a maradék 3 bögre hideg vízzel. Ha nem szereted a barackdarabokat, szálakat, szűrd át egy gézen vagy apró lukú szűrőn. Öntsd össze a teával, add hozzá a cukrot ízlés szerint, és fogyaszd jegesen!

További italok házilag!

(Címlapfotó: Flickr by Pen Waggener)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek