Jó programok októberre!

Ezen a héten ünnepeljük a kürtőskalácsot, édes utazást teszünk a csokoládé világába, whiskyt kóstolunk, kilátogatunk a budapesti Oktoberfestre és persze halazunk is! 

Kürtőskalács Fesztivál, Budapest - október 11-13.

Főszerepben a kürtőskalács.

A nemsokára 10 éves szülinapját ünneplő Vitéz Kürtős idén ősszel életre hívja az első Kürtőskalács Fesztivált, amely minden elemében alkalmas arra, hogy hagyományt teremtsen. A kürtőskalács napjainkban már minden fesztivál és gasztronómiai rendezvény elengedhetetlen velejárója, így itt az idő egy olyan fesztivál szervezésére, ahol a kürtőskalácsé a főszerep.Az I. Kürtőskalács Fesztivál Budapest, de akár egész Magyarország legínycsiklandóbb és legillatosabb rendezvényének igérkezik, ahol mindent megtudhatunk erről az egyszerre hagyományos és megújulásra képes modern finomságról.A kürtőskalács elkészítésének és ízesítésének számtalan módja van, így a fesztiválon faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú íz variációban és számos méretben lesz kapható a kürtőskalács. Sőt bemutatkozik a „Kürtőske” is, a modern minikalács, és kóstolhatnak igazi kürtőskalács ínyencségeket, mint a Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, Csokicseppes Kürtőskalács, vagy Kürtős Csapágy.

Kattints a részletekért!


Oktoberfest Budapest, Budapest - október 11-13.

Oktoberfest már Budapesten is!

München, Párizs, Edinburgh, Sydney és Washington után most először élvezhetjük a világ legnagyobb sörünnepét, az Oktoberfestet Budapesten is! A rendezvény Budapest egyik legkedveltebb és leglátogatottabb családi-szabadidős területén, a Kopaszi gáton kerül megrendezésre. A látogatók megismerhetik hazánk kézműves sörfőzdéinek és nemzetközi sörmanufaktúráinak gyöngyszemeit. Az Oktoberfest hagyományaihoz híven egy mezőgazdasági vásár keretén belül a termelők megismertetik a bajor és magyar termékeiket, specialitásaikat. Mindezt "A Nagy Budapesti Kultúrzsibi", a „Budapesti Pubok utcája”, az „Oktoberfest Budapest Borudvar”, az „Oktoberfest Budapest Pálinkaterasz” és természetesen a „Világkonyha” fűszerezi meg.AzIl Basilicokülönlegesen ínyenc házi pékségével érkezik,olyan bajor különlegességekkel, mint, a klasszikus bajor perec, sörkifli, virslivel töltött kifli és mindemellett a Világkonyha részeként olyan eredeti olasz finomságok is helyet kapnak a standon, mint a porchetta-ból készült friss szendvicsek.Ezenkívül lesz „Kultúra Főutcája” is, ahol magyarországi és nemzetiségi színházak, művészeti társulatok, könyvkiadók, kézművesek lesznek jelen.

Kattints a részletekért!


I. Balatoni Halfesztivál, Siófok - október 11-13.

Hagyományteremtő halfesztivál Siófokon.

Új, hagyományteremtő fesztivállal rukkol elő októberben Siófok. Az október 11-13. között debütáló rendezvény a balatoni halak köré épül. Hal a vízben, a horgon, a vetítővásznon és természetesen a tányérokon. Sokak szerint az uszonyosoknak talán ez utóbbi a legjobb közege, főleg ha ízletesen elkészített fogásként kerülnek az asztalra. Ezért a programok között természetesen a halgasztronómia viszi a prímet. A város többek között versenyt hirdet a siófoki éttermek között azzal, hogy kreáljanak olyan halas fogásokat, amik idővel az éttermi közönség kedvenc étkeivé válhatnak, és ezáltal a balatoni hal valamint a város hírét is továbbítják a tányérokon túlra.A kreatív halétkeket ismert és elismert séfekből, gasztronómiai szakemberekből álló zsűri értékeli majd.A Balatoni Halfesztivál programjai között lesz halászléfőző verseny, halászati kiállítás akváriumokkal, a Sió Moziban pedig ingyenes vetítések várják a gyerekeket természetesen halas témájú filmekkel.

Kattints a részletekért!


III. Whisky Show, Budapest - október 12.

Kóstoljunk bele a legjobbakba!

AWhisky Show Budapest 2013célja, hogy immár hagyományt teremtve,harmadik alkalommalis lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére. A legkiválóbb skót kevert és maláta whiskyk, az ír és amerikai whiskey-k, valamint a kanadai, japán és egyéb 'egzotikus' whisky különlegességek gyártói éshazai forgalmazói biztosítanak lehetőséget az érdeklődőknek, hogy rengeteg márka és évjárat italait kóstolják, vásárolják.A rendezvény nem titkolt célja, hogy a téma minden vonatkozásában informálja és egybena kulturált, de igényes alkohol fogyasztás rejtelmeibe és értő élvezetébe is bevezesse az érdeklődőket. Idén minden eddiginél több, összesen 19kiállító lesz jelen a III. Whisky Show-n!

Kattints a részletekért!


Csokoládé Napok 2013, Veszprém - október 12-13.

Édes utazás a csokoládé világába.

Egyszer egy évben csokoládéval töltik meg a veszprémi Arénát. Még több csokoládékészítő, még több csoki, még több érdekes program vár mindenkit. Személyesen találkozhatunk a magyar kézműves csokoládégyártás legjelesebb képviselőivel, beszélgethetünk velük, kóstolhatunk különlegességeket, elleshetünk fortélyokat. Igazi családi program, ahol mindenki talál elfoglaltságot, hiszen lesz Sütöde, Csokigyár (bonbonkészítő bemutató, saját csoki dekoráció készítés), szakmai work shop, kávébab pörkölés és barista bemutató, kakaóbab pörkölés, marcipán „szobrászat”, az ország legnagyobb csoki szökőkútja és sok-sok érdekes program, látni, szagolni, ízlelni való.

Kattints a részletekért!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Túró Rudi, amihez kanál kell: új termékkel rukkolt elő a...

Több mint 50 éve rajongunk az egyik legmagyarabb édességért, a Túró Rudiért. Az utóbbi években egyre újabb variációkat láthattunk az összes generáció által szeretett témára. Ennek a folyamatos megújulásnak a legfrissebb állomása a Pöttyös Túródesszert, ami a megszokottól eltérő formában hozza el nekünk a csokis-túrós finomságot.

Nosalty

További cikkek