Jó hírünk van azoknak, akik étteremből akarnak ételt rendelni

Egy mai döntés szerint mostantól a rendelt ételek is 5%-os áfával vásárolhatóak meg.

Az eddigi szabályok szerint az étteremben való fogyasztás után 5%, rendelést követően pedig 27% volt az étel után fizetett ÁFA. A 24.hu értesülései szerint most, hogy az éttermek csak rendelésre, elvitelre adhatnak ki ételt, ki lesz egyenlítve az áfakulcs, így az elviteles ételek ÁFA-ja a közeljövőben (pontos dátum egyelőre még nincsen rendeletbe foglalva) az éttermi fogyasztáshoz hasonlóan szintén 5% lesz.

A hírportál szerint ,,ez, ha nem nyelik le teljesen a vendéglátóhelyek az áfacsökkentést, azt fogja eredményezni, hogy érdemben csökkenhet az elvitelre kért, rendelt étel-ital ára. Ha meg lenyelik az áfacsökkentést, akkor a bevételük lesz magasabb, kompenzálandó a koronavírus-járvány hatását."

Az új szabályozásról Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli rádiós interjújában beszélt, ahol azt is megemlítette, hogy a jövőben jelentősebb adócsökkentést is terveznek majd.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?