Jamie Oliver szerint így készül a tökéletes buggyantott tojás

Az ismert sztárséf, Jamie Oliver elárulta, hogyan lesz tökéletes a buggyantott tojás.

A buggyantott tojás sokak mumusa, hiszen nem éppen könnyű az elkészítése. Szerencsére rengeteg praktika létezik, mellyel kicsit egyszerűbb lehet megcsinálni. Most Jamie Oliver osztotta meg YouTube-csatornáján a tökéletes buggyantott tojás összehozásának tippjeit.

Az egyetlen módja annak, hogy tökéletes legyen a buggyantott tojás, az az, ha nagyon-nagyon friss tojásokat használsz

– mondta, majd hozzátette, először forraljuk fel a vizet, majd vegyük le a tűzről, és amikor abbahagyta a bugyogást, akkor engedjük bele a tojásokat.

Van, aki azt mondja, hogy tegyünk ecetet is a vízbe, de miért? Igen, megkeményíti a tojást, de így ecetszagú lesz, szóval én azt mondom, felesleges.

A sztárséf még hozzátette, hogy 3 perc alatt lesz tökéletesen lágy a buggyantott tojásunk.

Kipróbálod majd?

Forrásunk volt.


Még több érdekesség:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili