Jamie Oliver és Gordon Ramsay is az elhunyt séfet búcsúztatja

Kedden érkezett a hír, hogy Az Amerikai mesterszakács című műsor ausztrál verzióját vezető Jock Zonfrillo sztárséf tragikus hirtelenséggel elhunyt.

46 éves korában meghalt Jock Zonfrillo, a MasterChef (magyarul: Amerikai mesterszakács) című főzőműsor ausztrál változatának műsorvezetője – írja az Index cikke.

Így búcsúztatta Jamie Oliver és Gordon Ramsay az elhunyt séfet

A BBC értesülései szerint a sztárséfet hétfőn holtan találták melbourne-i otthonában.

A rendőrség azóta már közleményben közölte, hogy nincs jele idegenkezűségnek, azonban a halál oka egyelőre még ismeretlen. Zonfrillót felesége és négy gyermeke gyászolja.

Jock Zonfrillo séf még 2000-ben költözött Skóciából Ausztráliába, ahol több sikeres éttermet is nyitott, ám mind közül az Orana nevű volt a leghíresebb. A skót származású séf karrierje azonban elég változó volt, az említett étterem 2020-ban például több millió dolláros adóssággal zárt be. 

Jamie Oliver és Gordon Ramsay is megemlékezett Zonfrillóról

A séf Az ausztrál mesterszakácsban is szerepelt, melynek évadpremierje éppen halálának napján került volna adásba, a tragédia miatt azonban elhalasztották a műsor bemutatóját. 

Az ismert séfet kollégái, Jamie Oliver és Gordon Ramsay is elbúcsúztatták. 

Jamie Oliver egy Zonfrillóval közös képet osztott meg közösségi oldalán, ahol az alábbiakat írta: „Sokkot kaptam, amikor megtudtam, hogy meghalt. A legjobb idők voltak, amikor együtt dolgoztunk A mesterszakács forgatásán” – írta.

Ramsay pedig Twitter-oldalán emlékezett meg barátjáról: „Minden percét élveztem a közösen töltött időnek A mesterszakács forgatásán”.

Forrásunk volt.


Ezek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek