Kikezdték a kommentelők Jamie Oliver új főzőműsorát

Hatalmas vitákat robbantott ki Jamie Oliver új műsora a kommentelők köreiben.

Jamie Oliver nemrég új sorozattal tért vissza, ami állítása szerint költségkímélő és egyszerű recepteket hivatott bemutatni. A „Jamie £1 Wonders" néven futó műsor olyan fogások elkészítésére összpontosít, amik fejenkénti adagja kevesebb, mint 1 angol fontból (nagyjából 427 forint) kijön. Az első epizódot azonban eléggé vegyes reakciók fogadták. A legtöbben ugyanis megkérdőjelezik, hogy mennyire reális gondolat az, hogy ennyi pénzből tartalmas ételeket lehet otthon gyártani.

Kikezdték a kommentelők Jamie Oliver új főzőműsorát

A séf legújabb receptjeit egyébként részben az élelmiszer- és energiaköltségek emelkedése ihlette.

Továbbá az, hogy az Egyesült Királyság élelmiszerárai 17,1%-kal nőttek 2022 januárja és 2023 januárja között az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) szerint.

Jamie Oliver elgondolása tehát, hogy olcsó ételek elkészítését mutassa be, nem is lehetne aktuálisabb, ám kritikusai szerint a séf nem mérte fel megfelelően az általa ajánlott ételek elkészítéséhez szükséges összetevők árát és a jelenlegi energiaköltségeket. A műsorhoz ugyanis a 2022 szeptembere és 2023 januárja közötti átlagárakat vették figyelembe. A bemutatott fogások ára azonban sok esetben nem tartalmazza más alapvető élelmiszerek, például olívaolaj, só és bors költségeit, valamint az ételek elkészítéséhez szükséges energia költségét.

A mashed nevű oldal szerkesztősége le is tesztelte az egyik receptet, a sütés nélküli pizzát. Ők arra jutottak, hogy ha valaki megvásárolná az összes alapanyagot ehhez az ételhez, akkor nagyjából 4300 forintot kellene fizetnie.

Oliver tervezett adagméretei alapján a pizza így alig 427 forintba kerül – de csak akkor, ha az olívaolajat és a vörösborecetet kihagyják a vásárlásból.

A műsor körüli vita nemcsak az árakat érinti, hanem néhányan Oliver adagméretét is megkérdőjelezték. „Egy pizza 2 embernek – nem ebben a háztartásban” – írta egy kommentelő a Twitteren. Egy másik néző pedig rámutatott arra, hogy a műsort egy prémium élelmiszerbolt-lánc, a Waitrose szponzorálja. Természetesen sok olyan követője is akadt a séfnek, akik teljesen odavoltak az új receptekért.

Főzz, értékelj és nyerj, vadonatúj játékunkban hasznos ajándékok várnak!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek