Will Smith felesége őszintén beszélt arról, miért lett kopasz

Jada Pinkett Smith nemrégiben teljesen megvált hajától, új megjelenése azonban nem egy egyszerű divathóbort, hanem egy komoly betegség okozta tünet. A színésznő először beszélt nyíltan arról, miként küzd meg az alopéciával.

Jada Pinkett Smith először beszélt nyíltan az alopéciával való küzdelemről – derült ki a Marie Claire cikkéből. A latin alopecia szó magyarul kopaszodást jelent, amely nemcsak a fejbőrön jelentkezhet, hanem a test többi, szőrrel borított területén is. A színésznő most egy Instagram-posztban mesélt őszintén arról, hogyan sikerült feldolgoznia a betegséggel együtt járó tüneteket.

Ahogy már mindannyian tudjátok, alopéciával küzdök, és egyik napról a másikra ilyenek történnek. Nézzétek ezt a vonalat itt. Nézzétek. Egyszer csak megjelent ez itt, amit már kicsit nehezebb lenne elrejteni, úgyhogy inkább megmutatom, hogy ne kelljen találgatnia senkinek

– mesélte Jada Pinkett, akinél komoly út vezetett odáig, hogy el tudja fogadni, ez a fajta kopaszodás aligha visszafordítható. Először 2018-ban beszélt tapasztalatairól: éppen a zuhany alatt állt, amikor hajmosás közben egy marék haj egyszerűen a kezében maradt.

Sokáig csak fejkendőket és turbánokat hordott, mostanra viszont sikerült – állítása szerint átmenetileg – barátságot kötnie az alopéciával, tavaly nyáron pedig életében először teljesen leborotvált fejjel jelent meg a nyilvánosság előtt. Erre a lépésre lányának sikerült rávennie, Jada Pinkett pedig azon dolgozik, hogy ötvenes éveiben már bátran ki merjen lépni a betegség okozta tünetek árnyékából.

Címlap: Emma McIntyre/VMN19/Getty Images for MTV


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?