Gondoltad volna? A sültkrumpli lehet a kopaszodás ellenszere

A kopaszodás ellenszere lehet az a vegyület, amit a gyorséttermi sültkrumplik elkészítésénél használnak.

Japán kutatóknak egereken sikerült visszanövesztenie a szőrt a dimetil-polisziloxán (E900) vegyület segítségével. A tesztek alapján arra következtetnek, hogy a vegyület segíthet a kopaszodás megelőzésében is.

A dimetil-polisziloxán segítségével a kutatóknak sikerült stabilizálni a hajhagymákat, és a szőr is hamarabb növekedésnek indult. De most jön a durvább része a történetnek: ugyanez a vegyület megtalálható a sültkrumplikon, ha olajban sütik őket.

Az E900-at a sütőolajhoz adják hozzá, hogy az ne habosodjon, amikor sül a krumpli.A szilikonolajnak is nevezett anyagot csak meghatározott élelmiszerekben használják: rágógumikban, dzsemekben, konzervekben.

Ezeket olvastad már?

via Metro

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek