Itt az első bécsi Szamos, a Mathias Szamos Konfiserie!

Mesés sajtótájékoztatón vehetett részt szerkesztőségünk két tagja a Szamos PR-managementjének kedves meghívására. Az apropó: megnyílt a Szamos első bécsi cukrászdája!

Bécsben, a 3. kerületi Landstraßer Hauptstraße 72. szám alatt nyitotta meg kapuit a méltán híres Szamos dinasztia első külhoni cukrászdája, a Mathias Szamos Konfiserie. Mostantól a Magyarországon már megszokott magas színvonalú kínálattal, internetes tortarendeléssel és ingyenes házhozszállítással várják a vendégeket.

A sikersztori 80 évre nyúlik vissza, egészen Szamos Mátyás alapítóig – innen a név osztrákosított verziója, a Mathias – , aki a legnagyobbaktól, Gerbeaud Emiltől és Augusztéktól sajátította el a cukrászmesterséget, mára pedig már a harmadik generáció viszi tovább a hagyományokat - és készenlétben vár a negyedik is, de ők még tényleg nagyon kicsik.

A mindig egyenletes színvonalú magas minőségű termékeket és szolgáltatást a ma már több száz főt foglalkoztató pilisvörösvári manufaktúra biztosítja, a finom és arisztokratikusan elegáns miliő pedig hosszú évek óta – mint minden Szamos cukrászdában – a család keze munkáját dicséri.

A bécsi üzlet szoros együttműködésben jött létre a barát és üzlettárs Haderer cukrászcsaláddal. Maga a bolt – felidézve a monarchia előkelőségét – egy 330 éves műemléképületben kapott helyet, melyet a család teljesen átalakíttatott és a saját ízlésére szabott, kiegészülve a Zsolnay Porcelánmanufaktúra gyönyörű étkészletével, Domé Eszter grafikusművész két csokoládé ihletésű alkotásával, megannyi gyönyörű bonbonnal, a híres Dobos- és Eszterházy-tortával, sós ropogtatnivalóval és marcipánfigurával.

Udvarias, makulátlan kiszolgálás, vendégszeretet, valamint évtizedes szakértelem és kézzelfogható elhivatottság övezi a Mathias Szamos Konfiserie-t – ezúton köszönjük a közvetlen és kedves Szamos családnak és a PR-vezetőségnek, hogy elsők között pillanthattunk be a vadonatúj cukrászdába, és sok sikert kívánunk Ausztriában is!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

11 húsleves-variáció, ami anyu és nagyi főztjére emlékeztet

Gőzölgő-aranyló húsleves, melybe annyi sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé, cérnametélt és főtt hús kerül, amennyi nagyi merőkanalába belefér. Te milyen hússal szereted? Kerül bele nálatok gyömbér? Esetleg citrom? Próbálj ki különféle variációkat, és gubózz be egy tál isteni húslevessel, mert annál jobb nincs is!

Nosalty

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek