Itt az első bécsi Szamos, a Mathias Szamos Konfiserie!

Mesés sajtótájékoztatón vehetett részt szerkesztőségünk két tagja a Szamos PR-managementjének kedves meghívására. Az apropó: megnyílt a Szamos első bécsi cukrászdája!

Bécsben, a 3. kerületi Landstraßer Hauptstraße 72. szám alatt nyitotta meg kapuit a méltán híres Szamos dinasztia első külhoni cukrászdája, a Mathias Szamos Konfiserie. Mostantól a Magyarországon már megszokott magas színvonalú kínálattal, internetes tortarendeléssel és ingyenes házhozszállítással várják a vendégeket.

A sikersztori 80 évre nyúlik vissza, egészen Szamos Mátyás alapítóig – innen a név osztrákosított verziója, a Mathias – , aki a legnagyobbaktól, Gerbeaud Emiltől és Augusztéktól sajátította el a cukrászmesterséget, mára pedig már a harmadik generáció viszi tovább a hagyományokat - és készenlétben vár a negyedik is, de ők még tényleg nagyon kicsik.

A mindig egyenletes színvonalú magas minőségű termékeket és szolgáltatást a ma már több száz főt foglalkoztató pilisvörösvári manufaktúra biztosítja, a finom és arisztokratikusan elegáns miliő pedig hosszú évek óta – mint minden Szamos cukrászdában – a család keze munkáját dicséri.

A bécsi üzlet szoros együttműködésben jött létre a barát és üzlettárs Haderer cukrászcsaláddal. Maga a bolt – felidézve a monarchia előkelőségét – egy 330 éves műemléképületben kapott helyet, melyet a család teljesen átalakíttatott és a saját ízlésére szabott, kiegészülve a Zsolnay Porcelánmanufaktúra gyönyörű étkészletével, Domé Eszter grafikusművész két csokoládé ihletésű alkotásával, megannyi gyönyörű bonbonnal, a híres Dobos- és Eszterházy-tortával, sós ropogtatnivalóval és marcipánfigurával.

Udvarias, makulátlan kiszolgálás, vendégszeretet, valamint évtizedes szakértelem és kézzelfogható elhivatottság övezi a Mathias Szamos Konfiserie-t – ezúton köszönjük a közvetlen és kedves Szamos családnak és a PR-vezetőségnek, hogy elsők között pillanthattunk be a vadonatúj cukrászdába, és sok sikert kívánunk Ausztriában is!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...