Itt az első bécsi Szamos, a Mathias Szamos Konfiserie!

Mesés sajtótájékoztatón vehetett részt szerkesztőségünk két tagja a Szamos PR-managementjének kedves meghívására. Az apropó: megnyílt a Szamos első bécsi cukrászdája!

Bécsben, a 3. kerületi Landstraßer Hauptstraße 72. szám alatt nyitotta meg kapuit a méltán híres Szamos dinasztia első külhoni cukrászdája, a Mathias Szamos Konfiserie. Mostantól a Magyarországon már megszokott magas színvonalú kínálattal, internetes tortarendeléssel és ingyenes házhozszállítással várják a vendégeket.

A sikersztori 80 évre nyúlik vissza, egészen Szamos Mátyás alapítóig – innen a név osztrákosított verziója, a Mathias – , aki a legnagyobbaktól, Gerbeaud Emiltől és Augusztéktól sajátította el a cukrászmesterséget, mára pedig már a harmadik generáció viszi tovább a hagyományokat - és készenlétben vár a negyedik is, de ők még tényleg nagyon kicsik.

A mindig egyenletes színvonalú magas minőségű termékeket és szolgáltatást a ma már több száz főt foglalkoztató pilisvörösvári manufaktúra biztosítja, a finom és arisztokratikusan elegáns miliő pedig hosszú évek óta – mint minden Szamos cukrászdában – a család keze munkáját dicséri.

A bécsi üzlet szoros együttműködésben jött létre a barát és üzlettárs Haderer cukrászcsaláddal. Maga a bolt – felidézve a monarchia előkelőségét – egy 330 éves műemléképületben kapott helyet, melyet a család teljesen átalakíttatott és a saját ízlésére szabott, kiegészülve a Zsolnay Porcelánmanufaktúra gyönyörű étkészletével, Domé Eszter grafikusművész két csokoládé ihletésű alkotásával, megannyi gyönyörű bonbonnal, a híres Dobos- és Eszterházy-tortával, sós ropogtatnivalóval és marcipánfigurával.

Udvarias, makulátlan kiszolgálás, vendégszeretet, valamint évtizedes szakértelem és kézzelfogható elhivatottság övezi a Mathias Szamos Konfiserie-t – ezúton köszönjük a közvetlen és kedves Szamos családnak és a PR-vezetőségnek, hogy elsők között pillanthattunk be a vadonatúj cukrászdába, és sok sikert kívánunk Ausztriában is!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

„Minél kevesebb fűszert használunk, annál jobban megismerjük az étel igazi...

A koreai konyha az utóbbi időben világszerte kiemelt figyelemnek örvend. Részben, mert ez a mindent elsöprő koreai hullám, az úgynevezett hallyu egyik zászlóshajója, részben, mert hagyományos konyhatechnikai eljárásaival fenntartható példát mutat. És nem kis részben azért, mert globalizáció ide, nagyvárosokba begyűrűző nyugati éttermek oda, a koreaiak egy része ma is szinte szakrális viszonyt ápol az étellel.

Balázs Barbara

További cikkek