Egy házi gyulladáscsökkentő ital, mely tisztítja a beleket – Így készítsd

Örülni fog a szervezeted, ha ezzel a finom házi keverékkel kényezteted: méregtelenítő, gyulladáscsökkentő és béltisztító ital, melyet könnyen elkészíthetsz!

Ezt az egészséges, finom és egészen olcsó italt könnyen elkészítheted otthon, házilag, rendszeresen fogyasztva pedig segítheted vele a vastagbél ürülését, tisztítását, és csökkentheted a gyulladásokat a szervezetedben! Hogy mi van benne? Lássuk!

Gyulladáscsökkentő, béltisztító ital almákkal, kancsóban
Egy házi gyulladáscsökkentő ital, mely tisztítja a beleket – Így készítsd

A vastagbéldaganat illetve vastagbélrák előfordulása sajnos évről évre növekvő tendenciát mutat, így a személyre szabott, tudatos étrend, a rendszeres testmozgás és szűrővizsgálatok mellett mellékhatásokkal nem rendelkező házi készítményekkel is megtámogathatjuk bélrendszerünk működését - feltéve, ha nem vagyunk érzékenyek valamelyik összetevőjére!

Nyúljunk olcsó, természetes megoldásokhoz, és készítsük el az alábbi italt:

Hozzávalók:

  • 1 közepes alma (gazdag rostban)
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér (gyulladáscsökkentő)
  • 1 evőkanál friss citromlé (C-vitamin + serkenti az emésztést)
  • 1 teáskanál méz (opcionális)
  • 1 csipet fahéj (antioxidáns hatású)
  • 250 ml meleg víz

Elkészítés:

Hámozzuk meg az almát, vágjuk kisebb darabokra, tegyük turmixgépbe. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, a mézet és a fahéjat, majd a meleg vizet is. Turmixoljuk homogénre, és igyuk meg! Le is szűrhetjük, de akkor veszít rosttartalmából. Fogyasszuk naponta, és élvezzük, hogy tisztítja a beleket, és csökkenti a gyulladást!

Forrásunk volt.


Még több diéta:

Legújabb receptek

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...