Irány piknikezni!

A rossz idő már nem szegheti kedvünket, hogy meghódítsuk a parkokat és mezőket egy kiváló tavaszi piknik erejéig!

A piknikezési szezon nálunk májusban kezdődik. Ilyenkor a barátokkal közösen kiszemelünk egy szimpatikus zöld pontot a városhoz közel, ahol összegyűlik a csapat, és egy hatalmas piknikezéssel ünnepeljük a tavaszt. De nem is olyan egyszerű műfaj ez, hiszen nem kevés fejtörést okoz, hogy milyen ételt készítsünk. Ennek oka, hogy rengeteg kritériumnak kell megfelelni: legyen praktikusan szállítható, kevésbé romlandó és könnyen fogyasztható – ez mind fontos szempont a szabad ég alatti lakománál.

Curry-s fasírtgolyók recept

Most három olyan recepttel szeretnék nektek segíteni, amelyek ebbe a szigorú halmazba maximálisan beleillenek. Bár tény, hogy a fasírthoz kínált mentás joghurt nem igazán szereti a meleget és napsütést, de nem kell félnünk tőle, hiszen annyira piszok jó a húsgolyó, hogy pillanatok alatt elkapkodják majd, így ideje sem lesz megromlani!

Spenótos-feta sajtos táskák recept

A spenótos táskákkal is vigyázni kell, ugyanis a sütőből kivett langyos péksütemény illata könnyen megrészegítheti az embert, és előfordulhat, hogy még indulás előtt lába kél egy-két darabnak.

Mentaszörp gyömbérrel recept

A mentaszörp pedig nemcsak piknikezéshez, de egész nyárra erősen ajánlott, hiszen kevés ilyen könnyen elkészíthető és eszméletlenül hűsítő ital létezik!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.