Curry-s fasírtgolyók recept

Curry-s fasírtgolyók
Curry-s fasírtgolyók
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos fasírt curry pasztával megbolondított változata, amelyet akár sütőben is elkészíthetünk, így még az olajszagot is megspóroljuk. Lepénykenyérrel és mentás joghurttal a legfinomabb!

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

curry-s húsgolyó, fűszeres húspogácsa
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük az aprított korianderrel, újhagymával, reszelt fokhagymával és citromhéjjal.
  2. Curry pasztával ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadunk egy tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható állagú legyen.
  3. Diónyi nagyságú gombócokat formázunk a húsból, meghempergetjük őket zsemlemorzsában.
  4. Felforrósított olajban kisütjük a fasírtokat, közben folyamatosan forgatjuk, hogy minden oldaluk szépen megsüljön. Ha elkészültek, akkor papírtörlőre kiszedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 169
elküldve: 1
receptkönyvben: 323
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
261 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

193