r
Nosalty Logó

Spenótos-fetasajtos táskák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Spenótos-fetasajtos táskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2220 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1510.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    799 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2705 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5892 micro
Összesen 372 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.4 g

Zsír

  • Összesen
    108.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    573 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9060.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    2288 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    4794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1927 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    1408 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    716 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    16233 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35349 micro
Összesen 2220 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1425 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3104 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótleveleket megfosztjuk száruktól, majd alaposan megmossuk.
  2. Felhevítjük az olívaolajat, és hozzáadjuk a spenótleveleket, és kissé megfonnyasztjuk, majd félretesszük hűlni.
  3. Ezután a spenótlevelekből kicsavarjuk a vizet, majd apróra összevágjuk.
  4. A felaprított leveleket hozzákeverjük a feta sajthoz, belereszeljük a fokhagymát, és ha szükséges, akkor sózzuk, de a feta sajt önmagában is elég sós.
  5. A réteslapokat kitekerjük, majd 4-4 lapra szétszedjük, és három egyforma szélességű csíkra vágjuk. A csíkokat hosszában letesszük magunk elé az asztalra. A jobb felső sarkában háromszög alakban megtöltjük, ráhajtjuk a mellette lévő tésztaháromszöget, majd az alsó oldalánál behajtjuk. Egészen addig hajtogatjuk az így kapott háromszöget, amíg el nem fogy a tészta, a maradékot pedig levágjuk.
  6. A kész batyukat felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 30-35 perc alatt barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 553
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 26378
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Melegen és hidegen egyaránt kiváló, de vigyázzunk, mert annyira tökéletesen szép lesz, hogy a végén meggyanúsítanak majd, hogy a pékségből hoztuk! Segítséget a hajtogatáshoz ide kattintva találtok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek