Induljon jól a hétvége!

Senki nem szeret hétvégén korán felkelni. De mindenki szeret nagyot reggelizni. Hol itt a baj? Dobd össze a reggelit 5 perc alatt, és bújj vissza az ágyba, amíg sül!

A hétvégi reggelinek van valami varázsa. Más, mint a futtában betömött péksüti a metrón, de akár a gonddal összeválogatott magokból és aszalt gyümölcsökből készített tudatos házi müzli is. Tök mindegy, hogy nyár van, és kertben, vagy piacon vásárolt föld illatú paradicsommal dobjuk fel a kertben vagy az erkélyen tálalt reggelit, vagy forró teával a hideg időben oly' népszerű bundás kenyeret, nem ez a lényeg.

A tojásos töltött buci receptjét itt találod

Attól olyan jó, hogy van rá idő. Nem kell sehová rohanni, meg lehet szépen teríteni, lehet utána újságot olvasni, sőt, még a tányérokat is ott lehet felejteni egy kis időre. A szombat reggel pont addig gyönyörű, amíg el tudjuk felejteni, hogy ma mosni és kéne, meg kicsit takarítani, az ebéd előkészületeiről nem beszélve...Szóval pont ezért kell a nagy reggeli. Akkor egy kicsit minden várhat.

A tojásos töltött buci receptjéért ide kattints

A szombat másik nagy előnye a sokáig alvás. Kisgyerekesek most fordítsák el a fejüket, és vigasztalódjanak a tudattal, hogy előbb-utóbb megnőnek, és akkor megint lehet kicsit tovább lustázni. A nagy, kényelmes reggeli - aminek hála, nem baj, ha az ebéd késik - és az ágyban maradás azonban sajnos kicsit ütik egymást. Na, pont erre a szitura van ez a reggeli!

Pofonegyszerű ötlet, biztos sokan próbáltátok már, hogy a tojást vagy omlettet nem serpenyőben, hanem kis szufléstálban, tepsiben, vagy bárhogy máshogy sütöttétek meg. Az is jópofa, és kétség kívül ad plusz 20 percet, ami alatt visszasunnyoghatunk a paplan alá - ebben a mókában még a kisgyerekesek, sőt, liberális kutyatulajdonosak is részt vehetnek! Ami ebben a receptben különlegesebb, az a buciban való sütés.

A tojásos töltött kenyér receptjéért ide kattints

Én most épp zsúrkenyérben készítettem, de a tojásos keveréket önthetjük zsemlébe is, sőt, ha egy hadseregnek készítjük, akkor akár egy kilós kenyérbe is, bár akkor kétségtelenül meg fog nőni a sütési idő... Lényeg, hogy valamilyen puhább péktermékbe kerüljön, mert egy keményebb típus, például baguette nagyon kiszáradna a sütési idő alatt. A benne lévő plusz dolgok, a bacon és az újhagyma fakultatívak, mehet bele bármilyen felvágott, maradék hús vagy zöldség. Az előkészítés 5 perc alatt megvan, aztán legalább húsz percetek van a további lustizásra. Sőt, a sütő még a konyhát is finoman bemelegíti, mire elkészül. Na, kell ennél jobb ajánlat egy tökéletes szombat reggelre?

Legújabb receptek

Egyszerű csokis perec

Igen, ezt a retro édességet otthon, a saját konyhánkban is elkészíthetjük: omlós tésztája, roppanós csokiborítása rögtön visszarepít minden beleharapót a rég elfeledett ...

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...