Induljon jól a hétvége!

Senki nem szeret hétvégén korán felkelni. De mindenki szeret nagyot reggelizni. Hol itt a baj? Dobd össze a reggelit 5 perc alatt, és bújj vissza az ágyba, amíg sül!

A hétvégi reggelinek van valami varázsa. Más, mint a futtában betömött péksüti a metrón, de akár a gonddal összeválogatott magokból és aszalt gyümölcsökből készített tudatos házi müzli is. Tök mindegy, hogy nyár van, és kertben, vagy piacon vásárolt föld illatú paradicsommal dobjuk fel a kertben vagy az erkélyen tálalt reggelit, vagy forró teával a hideg időben oly' népszerű bundás kenyeret, nem ez a lényeg.

A tojásos töltött buci receptjét itt találod

Attól olyan jó, hogy van rá idő. Nem kell sehová rohanni, meg lehet szépen teríteni, lehet utána újságot olvasni, sőt, még a tányérokat is ott lehet felejteni egy kis időre. A szombat reggel pont addig gyönyörű, amíg el tudjuk felejteni, hogy ma mosni és kéne, meg kicsit takarítani, az ebéd előkészületeiről nem beszélve...Szóval pont ezért kell a nagy reggeli. Akkor egy kicsit minden várhat.

A tojásos töltött buci receptjéért ide kattints

A szombat másik nagy előnye a sokáig alvás. Kisgyerekesek most fordítsák el a fejüket, és vigasztalódjanak a tudattal, hogy előbb-utóbb megnőnek, és akkor megint lehet kicsit tovább lustázni. A nagy, kényelmes reggeli - aminek hála, nem baj, ha az ebéd késik - és az ágyban maradás azonban sajnos kicsit ütik egymást. Na, pont erre a szitura van ez a reggeli!

Pofonegyszerű ötlet, biztos sokan próbáltátok már, hogy a tojást vagy omlettet nem serpenyőben, hanem kis szufléstálban, tepsiben, vagy bárhogy máshogy sütöttétek meg. Az is jópofa, és kétség kívül ad plusz 20 percet, ami alatt visszasunnyoghatunk a paplan alá - ebben a mókában még a kisgyerekesek, sőt, liberális kutyatulajdonosak is részt vehetnek! Ami ebben a receptben különlegesebb, az a buciban való sütés.

A tojásos töltött kenyér receptjéért ide kattints

Én most épp zsúrkenyérben készítettem, de a tojásos keveréket önthetjük zsemlébe is, sőt, ha egy hadseregnek készítjük, akkor akár egy kilós kenyérbe is, bár akkor kétségtelenül meg fog nőni a sütési idő... Lényeg, hogy valamilyen puhább péktermékbe kerüljön, mert egy keményebb típus, például baguette nagyon kiszáradna a sütési idő alatt. A benne lévő plusz dolgok, a bacon és az újhagyma fakultatívak, mehet bele bármilyen felvágott, maradék hús vagy zöldség. Az előkészítés 5 perc alatt megvan, aztán legalább húsz percetek van a további lustizásra. Sőt, a sütő még a konyhát is finoman bemelegíti, mire elkészül. Na, kell ennél jobb ajánlat egy tökéletes szombat reggelre?

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.