Indul az Országos Étterem Hét – 130 helyre foglalhatsz asztalt a mai naptól

Szeptember 23-tól lehet asztalt foglalni a DiningCity Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe. 

Az október 9 – 18. között zajló tíz napos rendezvényen a szervezők és az éttermek is a vendégek legnagyobb biztonságára törekszenek. Országszerte mintegy 130 étterem állított össze válogatott alapanyagokra épülő, gondosan megkomponált 3 fogásos menüsorokat a már megszokott 3.900 forintos Top, 4.900 forintos Prémium, vagy 5.900 forintos Exkluzív árkategóriákban. Asztalfoglalás a www.etteremhet.hu weboldalon lehetséges, a foglalható helyek száma limitált.

A tavaszi kényszerű bezárások után különösen nagy gonddal összeállított, igényes menüsorokkal készülnek az őszi Étterem Hétre a résztvevő éttermek. A fogások között szarvas carpaccio, füstölt kacsamáj, uruguay-i rib-eye steak, mákkéregben sült lazac, birka- és bivalygulyás, homár barigoule, langusztin cappuccino, vajhal steak, az alapanyagok között vaddisznószűz, borjúgerinc, galambhús és Angus hátszín is szerepel. A válogatott étkeket kifejezetten előnyös áron kóstolhatják meg az előzőleg online asztalt foglaló vendégek: a 3 fogás ára a választott kategóriától függően 3.900, 4.900 vagy 5.900 forint.

„A vidéki gasztronómiának azért nagy lehetőség az Országos Étterem Hét, mert új vendégkör célozható meg és ezáltal mindig frissíteni lehet a meglévő bázist.” – mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa. – Éttermünk kapcsán azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években egyre több fiatal foglalt asztalt az Étterem Hétre, még a 18 – 25 éves korosztályból is, akik aztán később törzsvendégeinkké is válhatnak.”Bár a korábbi évek vendégei már megszokhatták, hogy az Étterem Hét eddig sem volt tömegrendezvénynek tekinthető, az október 9 – 18. között zajló eseményen mind az éttermek, mind a szervezők kiemelt szempontja lesz a vendégek biztonsága. A foglalási lehetőségek kialakításakor például figyelembe veszik az adott étterem nagyságát és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

A rendezvény népszerűségét nemcsak az évről-évre bővülő vendégkör mutatja jól, hanem a résztvevő éttermek egyre tágabb köre és az is, hogy a korábbi résztvevők szívesen mutatkoznak be új oldalukról, új helyszínekkel. „A DiningCity lelkes rajongói egy éve már a kegyeikbe fogadták a Liszt étterem kínálatát. – mondta el Jóvér Ferenc, az Aria Hotel Budapest és a High Note SkyBar séfje. – Most a tavalyi kreatív csapattal elhatároztuk, hogy Budapest egyik kedvenc koktélbárjában, a High Note SkyBarban lepjük meg új és visszatérő vendégeinket, méghozzá vadonatúj ebéd- és vacsorakoncepcióval. Idén a fogások megálmodása során elrugaszkodunk a korábbi monarchia-hangulattól, és a világ konyháinak legizgalmasabb fortélyait gyúrjuk egységes koncepcióba. A kínálatban olyan ínyencfalatok kapnak helyet, mint a közel-keleti ihletésű kacsamelldukkah. Az igazi inspirációt mégis a SkyBar naplementés panorámája adja: végre itt az idő, hogy egy egyedi, többfogásos gasztronómiai élmény tegye teljessé a páratlanul romantikus látványorgiát, és ezzel végre teljesítsük vendégeink egyik régi vágyát.”

Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étteremmel a barátságos árú menüsorok révén, érdemes résen lenniük:előzetes asztalfoglalásra mától van lehetőség, ITT.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...