A legjobb illóolajok, ha bedugult az orrod

Az orrdugulás igazán kellemetlen tud lenni, azonban vannak olyan természetes illóolajok, melyek segítenek orvosolni a problémát, hogy újra könnyedén lélegezhessünk.

A különböző illóolajokat érdemes lehet bevetni orrdugulás, illetve köhögés esetén is. Az illóolajok felveszik a harcot a baktériumokkal, csökkentik a gyulladást, és segíthetnek a felhalmozódott váladék eltávolításában. Persze fontos hozzátenni, hogy a meghűlésre a legtisztább változatú olajakat érdemes használni.

A 100%-os tisztaságú illóolajokat összekeverve más hordozóolajokkal, akár a mellkas vagy a hát bőrébe is bele lehet dörzsölni, lletve forrásban lévő vízbe csepegtetve inhalációhoz is alkalmazhatók. De nézzük, mely olajok segítenek a bedugult orron!

Forrásunk volt.


Még több a megfázásról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.