Így lehet még finomabb a kókuszkockád!

A kókuszkockák vesztét általában az okozza, hogy túlságosan szárazra sikerül a végeredmény, ezzel a megoldással viszont ettől tuti nem kell tartanod!

Videó:

Nézd meg, hogy lehet még finomabb a kókuszkockád!

Igazi retró sütemény ez, nem igaz? Hát nem teljesen, mert "lamington" néven Ausztráliában is elég komoly karriert futott be. Ott gyakran készítik úgy, hogy a piskóták közepét lekvárral kenik meg és ez egy zseniális ötlet! Az egy dolog, hogy nagyon jót tesz neki a plusz íz, de így még az is garantált, hogy nem lesz fojtós és száraz a végeredmény.

A kókuszkocka receptjét itt találod!

Legjobban valamilyen piros bogyós lekvár passzol hozzá. Málna, eper, ribizli, vagy ahogy én is tettem, fekete ribizli! A lekvár mellett egy mogyorókrémes változat sem lehet rossz... Érdemes két kis tepsiben sütni és utána formára vágni. Lekanyarítani a széleket és az esetleges púpokat eltüntetni. Ne essünk kétségbe, ha nem teljesen szabályos a kockák felülete, mert amint belemártottuk a csoki és meghempergettük a kókuszban, az apró hibák egyből eltűnnek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!