Így lehet még finomabb a kókuszkockád!

A kókuszkockák vesztét általában az okozza, hogy túlságosan szárazra sikerül a végeredmény, ezzel a megoldással viszont ettől tuti nem kell tartanod!

Videó:

Nézd meg, hogy lehet még finomabb a kókuszkockád!

Igazi retró sütemény ez, nem igaz? Hát nem teljesen, mert "lamington" néven Ausztráliában is elég komoly karriert futott be. Ott gyakran készítik úgy, hogy a piskóták közepét lekvárral kenik meg és ez egy zseniális ötlet! Az egy dolog, hogy nagyon jót tesz neki a plusz íz, de így még az is garantált, hogy nem lesz fojtós és száraz a végeredmény.

A kókuszkocka receptjét itt találod!

Legjobban valamilyen piros bogyós lekvár passzol hozzá. Málna, eper, ribizli, vagy ahogy én is tettem, fekete ribizli! A lekvár mellett egy mogyorókrémes változat sem lehet rossz... Érdemes két kis tepsiben sütni és utána formára vágni. Lekanyarítani a széleket és az esetleges púpokat eltüntetni. Ne essünk kétségbe, ha nem teljesen szabályos a kockák felülete, mert amint belemártottuk a csoki és meghempergettük a kókuszban, az apró hibák egyből eltűnnek.

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Nagyon vajas aranygaluska

Pihe-puha, szaftos kelt tészta, rengeteg dió és krémes vaj, melyeket mind körbejár a citromhéj intenzív aromája: ez az aranygaluska. Ki ne szeretné ezt a desszertet, pláne egy selymes ...

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Címlapról ajánljuk

Aki megújította a hot-dogot és a kaszinótojást – interjú Albrecht...

A párizsias hangulatú Kammermayer sarkában található Cabrio nemrég ünnepelte első születésnapját. A konyha élén a Mór24-ből és a Bar Lolaból ismert Albrecht Tamás áll, aki pont úgy, mint eddig, most is az újat, az inspiralót, az előremutatót keresi a gasztronómiában. A Bar Bizarre csapatával összefogva egy modern, európai bisztrókonyhát képviselő hellyel vették be a belvárost, az első év után pedig leültünk, hogy inspirációról, komfortételekről, újra és újra megálmodott kaszinótojásokról beszélgettünk, miközben az egyik tulajdonos, Tenner Benjámin is csatlakozott hozzánk.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...