Így lehet még finomabb a kókuszkockád!

A kókuszkockák vesztét általában az okozza, hogy túlságosan szárazra sikerül a végeredmény, ezzel a megoldással viszont ettől tuti nem kell tartanod!

Videó:

Nézd meg, hogy lehet még finomabb a kókuszkockád!

Igazi retró sütemény ez, nem igaz? Hát nem teljesen, mert "lamington" néven Ausztráliában is elég komoly karriert futott be. Ott gyakran készítik úgy, hogy a piskóták közepét lekvárral kenik meg és ez egy zseniális ötlet! Az egy dolog, hogy nagyon jót tesz neki a plusz íz, de így még az is garantált, hogy nem lesz fojtós és száraz a végeredmény.

A kókuszkocka receptjét itt találod!

Legjobban valamilyen piros bogyós lekvár passzol hozzá. Málna, eper, ribizli, vagy ahogy én is tettem, fekete ribizli! A lekvár mellett egy mogyorókrémes változat sem lehet rossz... Érdemes két kis tepsiben sütni és utána formára vágni. Lekanyarítani a széleket és az esetleges púpokat eltüntetni. Ne essünk kétségbe, ha nem teljesen szabályos a kockák felülete, mert amint belemártottuk a csoki és meghempergettük a kókuszban, az apró hibák egyből eltűnnek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek