Így lehet még finomabb a kókuszkockád!

A kókuszkockák vesztét általában az okozza, hogy túlságosan szárazra sikerül a végeredmény, ezzel a megoldással viszont ettől tuti nem kell tartanod!

Videó:

Nézd meg, hogy lehet még finomabb a kókuszkockád!

Igazi retró sütemény ez, nem igaz? Hát nem teljesen, mert "lamington" néven Ausztráliában is elég komoly karriert futott be. Ott gyakran készítik úgy, hogy a piskóták közepét lekvárral kenik meg és ez egy zseniális ötlet! Az egy dolog, hogy nagyon jót tesz neki a plusz íz, de így még az is garantált, hogy nem lesz fojtós és száraz a végeredmény.

A kókuszkocka receptjét itt találod!

Legjobban valamilyen piros bogyós lekvár passzol hozzá. Málna, eper, ribizli, vagy ahogy én is tettem, fekete ribizli! A lekvár mellett egy mogyorókrémes változat sem lehet rossz... Érdemes két kis tepsiben sütni és utána formára vágni. Lekanyarítani a széleket és az esetleges púpokat eltüntetni. Ne essünk kétségbe, ha nem teljesen szabályos a kockák felülete, mert amint belemártottuk a csoki és meghempergettük a kókuszban, az apró hibák egyből eltűnnek.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Mátra rejtett kincsei

Budapesttől egy órányira Nógrádban, a Mátra nyugati vonulatában, festői környezetben fedezhetjük fel az egyre izgalmasabb élményt nyújtó Szurdokpüspöki, Tar és Szuha falvakat, vagy ahogyan saját magukat említik, a Mátra Nyugati Kapuját.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!