Így lehet még finomabb a kókuszkockád!

A kókuszkockák vesztét általában az okozza, hogy túlságosan szárazra sikerül a végeredmény, ezzel a megoldással viszont ettől tuti nem kell tartanod!

Videó:

Nézd meg, hogy lehet még finomabb a kókuszkockád!

Igazi retró sütemény ez, nem igaz? Hát nem teljesen, mert "lamington" néven Ausztráliában is elég komoly karriert futott be. Ott gyakran készítik úgy, hogy a piskóták közepét lekvárral kenik meg és ez egy zseniális ötlet! Az egy dolog, hogy nagyon jót tesz neki a plusz íz, de így még az is garantált, hogy nem lesz fojtós és száraz a végeredmény.

A kókuszkocka receptjét itt találod!

Legjobban valamilyen piros bogyós lekvár passzol hozzá. Málna, eper, ribizli, vagy ahogy én is tettem, fekete ribizli! A lekvár mellett egy mogyorókrémes változat sem lehet rossz... Érdemes két kis tepsiben sütni és utána formára vágni. Lekanyarítani a széleket és az esetleges púpokat eltüntetni. Ne essünk kétségbe, ha nem teljesen szabályos a kockák felülete, mert amint belemártottuk a csoki és meghempergettük a kókuszban, az apró hibák egyből eltűnnek.

Hozzászólások (4)

Apro Agi

Nem akarok senkit így ünnepek el?tt megbántani de a kókusz kocka tésztája mézzel a legfinomabb. A lekvár nem való bele. Nem olyan a jellege a sütinek.

Vörös Nefelejcs

Én csak azon csodálkozom, hogy van száraz kókuszos kocka. Még sosem volt hozzá szerencsém. Mázlista vagyok.

pakóca

Nekem soha nem száradt ki, ügyelni kell a sütésre, ennyi. Szerintem is mézzel a legfinomabb, de karamellizált cukorral is sütöttem már, finom puha lett azzal is.

libaláb

Az isten szerelmére, mi ez az új divat, hogy leírás helyett idegesít? videók vannak? Sírva kérem a szerkeszt?ket, hogy ne vegye át a bet?k helyét a hangos zenés videó, egyszer?en nincs türelmem végigszenvedni ?ket :(

Címlapról ajánljuk

További cikkek