Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Így hosszabbíthatod meg a vágott virágok életét

Neked is csak az az egyetlen gondod a vágott virágokkal, hogy nem tart sokáig frissességünk? Íme néhány egyszerű tipp, hogy ne hervadjanak el vágott virágaid!
A vágott virágok szépségükkel és színkavalkádjukkal pillanatok alatt feldobják az étkezőt vagy a konyhát. Egyetlen hátrányuk, hogy sajnos nagyon hamar elhervadnak, de egy egyszerű trükkel tovább élvezheted őket.  Nem kell mást tenned, csak adj egy pár darab jégkockát a virágok vizéhez!
 
 

A jeges víz megakadályozza a virágot hervasztó baktériumok növekedését.

 
Egy próbát megér, ebben a nagy melegben biztos akad a mélyhűtőben jégkocka is! 

 

TIPP:

Ha otthon, a kertből szeretnél vágott virágot a vázádba, akkor reggel vagy este vágd le, ez a két napszak a legideálisabb.

Mi segíthet még?

  • Érdemes egy kicsit lecsípni a virágok szárából, illetve a vízben álló részről a levelet is célszerű leszedni, ez ugyanis hamar elrothad.
  • A virág vizét tartsd frissen, de segíthet, ha egy csipet sót, cukrot, vagy néhány csepp citromlevet is teszel a vízhez! A rózsák és dáliák kifejezetten szeretik a sós vizet!

 

TIPP

Ha allergiás vagy, fújd be kevés hajlakkal a növényt, hogy kevésbé szálljon a levegőben a virágpor. 

Ez is érdekelhet: 

 

via 

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!