Így felezheted le a takarítással töltött időt otthon

Manapság senkinek nincsen ideje arra, hogy hetente egy napot takarítson, de megmutatjuk, hogyan spórolhatunk időt.

Folyamatosság

Tartsuk tisztán a konyhai felületeket folyamatosan, így nem kell egyszerre mindent lesikálni, amikor már teljesen elkoszolódott. A konyhapultról mindig azonnal szedjük fel a morzsákat és a kiömlött folyadékot, ne hagyjuk rászáradni vagy a földre leesni, mert később még több dolgunk lesz vele, ha a hűtő mögül kell kipiszkálni az ételmaradékokat.

A nappaliban is tartsuk az apró tárgyakat dobozokban, hogy ne kezdődjön el egy kupisodási folyamat, melyet aztán később szinte lehetetlen leállítani, hacsak rá nem szánunk pár órát a dolgaink szortírozására. A kilincseket és fogantyúkat pedig menet közben töröljük át antibakteriális kendővel, ez igazán csupán pár másodperc alkalmanként, de így soha nem lesznek szörnyen koszosak.

Vízkőtlenítés

A fürdőszobában mindig azonnal távolítsuk el a vízcseppeket a felületekről, hogy ne kezdjenek el vízkövesedni, ezzel nagyon sok időt spórolunk, és elkerülhetjük azt a tortúrát, amikor egy teljes fürdőt egyszerre kell brutális vegyszerszagban vízkőtleníteni.

Por

A porral fentről lefele haladva küzdjünk meg, ugyanis lefele hullik. Tehát először a polcok tetejét portalanítsuk, csak utána foglalkozzunk a tárgyakkal és legvégül a padló felmosásával. Emellett ne hagyjuk ki a lámpabúrákat, képkereteket és az ablakkereteket se a portörlésből, ezek ugyanis porfogók, és hiába hisszük azt, hogy nem feltűnő, nem szép, ha nem tiszták. A szobanövények szintén ide tartoznak.

Konyha

Ha kellemetlen szag marad a konyhában főzés után, használjunk szódabikarbónát és citromlevet a bűz elűzésére, ez a módszer azonnal hat. Ha a hűtőből jönne kellemetlen szag, ellenőrizzük, hogy mi okozza, de a legjobb, ha minden bevásárlás után, mielőtt az új élelmiszereket betennénk, kiveszünk mindent, amit már nem fogunk használni - a leggyakrabban a romlófélben levő zöldség okozza a kellemetlen szagokat.

A háztartási eszközeinket is tartsuk tisztán, és rendszeresen cseréljünk porzsákot. Ha ezt kihagyjuk, sokkal kevésbé lesz hatékony a porszívónk, és több időt fog igénybe venni a munka.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek