Így eszünk majd 2014-ben

Mit eszünk majd a következő években? A takepart.com cikke felsorolta azt a 10 tényezőt, ami várhatóan meghatározza a jövő gasztro-trendjeit.

Boeuf Bourguignonrecept

Miközben a magazinok és portálok többsége azzal van elfoglalva, hogy december végén listázza a legeket - mi volt a legkiemelkedőbb és a legrosszabb mindenféle kategóriákban - , addig a takepart.com az NRA, azaz a National Restaurant Associaton (nagyjából Nemzeti Étteremszövetséget jelent) jelentését tette közzé, amelyből kiderül, hogy 2014-ben milyen irányzatok mentén imádunk majd főzni és enni, azaz milyen táplálkozási trendek várhatóak a jövőre nézve. Annyi biztos, hogy a fő csapásvonal a 'bio' és a 'fenntartható fejlődés' címszavak mentén mozog majd. Egyszóval: zöld.

Nézzük, mire számíthatunk!

1. Helyben termett alapanyagok, első sorban hús és tengeri herkentyűk, halak, minél közelebbről.2. Helyben előállított termékek.3. Környezeti fenntarthatóság.4. Gluténmentes konyha.5. Egészséges ételek gyerekeknek.6. Helyi beszerzés.7. Búzamentes tészták, például rizs, quinoa, hajdina.8. Tengeri halak a fenntartható fejlődés keretében.9. Háztáji termékek.

A lista összeállításához az NRA több mint 1300 séfje járult hozzá, az ő véleményeikből született meg a lista. Ezek közül is a fenntartható fejlődés, a gluténmentes étkezés és a gyerekek egészséges táplálkozása az, mely várhatóan a következő tíz év gasztro-trendjeit is meghatározza majd.

(via takepart.com)

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Én bizony - gluténmentesen étkezem, de az az igazi mégis, amikor megszegem kicsit a szabályt, és egy jó karéj házikenyeret megkenek mangalica zsírral, mellé bogyiszlói paprikával jól belakomázom... Persze, csak néha, és KELL MÉG HOZZÁ 2 dl VÖRÖS BOR a legjobbakból! Istenuccse! Szép az élet, akárhogy is legyen!

Országh Kitti

Az se rossz, mi tagadás :)

Törölt felhasználó

Na,ugye Kitti? Üdv. Zildi Most éppen jó csíp?s alföldi gulyást ebédelek, /disznó pörkölben lisztes fajta krumpli belef?zve, másnap is finom, még jobb, - házi kenyérrel. Ez se rossz! Kortyintás is lesz! Jöjjön az ünnepi hangulat! Er? kell a karácsonyi lakoma elkészítéséhez. Éljenek a jó magyar ízek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek