Így eszünk majd 2014-ben

Mit eszünk majd a következő években? A takepart.com cikke felsorolta azt a 10 tényezőt, ami várhatóan meghatározza a jövő gasztro-trendjeit.

Boeuf Bourguignonrecept

Miközben a magazinok és portálok többsége azzal van elfoglalva, hogy december végén listázza a legeket - mi volt a legkiemelkedőbb és a legrosszabb mindenféle kategóriákban - , addig a takepart.com az NRA, azaz a National Restaurant Associaton (nagyjából Nemzeti Étteremszövetséget jelent) jelentését tette közzé, amelyből kiderül, hogy 2014-ben milyen irányzatok mentén imádunk majd főzni és enni, azaz milyen táplálkozási trendek várhatóak a jövőre nézve. Annyi biztos, hogy a fő csapásvonal a 'bio' és a 'fenntartható fejlődés' címszavak mentén mozog majd. Egyszóval: zöld.

Nézzük, mire számíthatunk!

1. Helyben termett alapanyagok, első sorban hús és tengeri herkentyűk, halak, minél közelebbről.2. Helyben előállított termékek.3. Környezeti fenntarthatóság.4. Gluténmentes konyha.5. Egészséges ételek gyerekeknek.6. Helyi beszerzés.7. Búzamentes tészták, például rizs, quinoa, hajdina.8. Tengeri halak a fenntartható fejlődés keretében.9. Háztáji termékek.

A lista összeállításához az NRA több mint 1300 séfje járult hozzá, az ő véleményeikből született meg a lista. Ezek közül is a fenntartható fejlődés, a gluténmentes étkezés és a gyerekek egészséges táplálkozása az, mely várhatóan a következő tíz év gasztro-trendjeit is meghatározza majd.

(via takepart.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha egyedi ízű, krémesen sós mártogatósra vágysz, ne keress tovább...

Kevés olyan sokoldalú sós mártogatós létezik a világon, mint az extrán krémes állagú, tökéletesen fűszerezett hummusz. A ropogós sárgarépától kezdve a puha pitatöredéken át egészen a szaftos grillkolbászig mindenféle földi jóval kombinálhatod a Fanan hummuszt, aminek most mind a 6-féle ízváltozatát leteszteltük!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiány lehet a téli slágergyümölcsből

Tudjuk, hogy elkeserítőek az élelmiszer-drágulásról szóló hírek, pedig sajnos, úgy tűnik, a sornak továbbra sincs vége. Most egyik téli slágergyümölcsünk van bajban, és nemcsak nálunk, világszerte.

10 nosztalgiasütemény, egyenesen a nagyi kredencéből

Távolodjunk el kicsit a modernitás zajától, térjünk vissza a nagymama konyhájába, ahol állandóan készült valami finomság, az asztalon vagy a kredencben elrejtve mindig akadt egy kis nyalánkság. Talán az alább olvasható nosztalgiasütemény-lista egyike?