Így eszünk majd 2014-ben

Mit eszünk majd a következő években? A takepart.com cikke felsorolta azt a 10 tényezőt, ami várhatóan meghatározza a jövő gasztro-trendjeit.

Boeuf Bourguignonrecept

Miközben a magazinok és portálok többsége azzal van elfoglalva, hogy december végén listázza a legeket - mi volt a legkiemelkedőbb és a legrosszabb mindenféle kategóriákban - , addig a takepart.com az NRA, azaz a National Restaurant Associaton (nagyjából Nemzeti Étteremszövetséget jelent) jelentését tette közzé, amelyből kiderül, hogy 2014-ben milyen irányzatok mentén imádunk majd főzni és enni, azaz milyen táplálkozási trendek várhatóak a jövőre nézve. Annyi biztos, hogy a fő csapásvonal a 'bio' és a 'fenntartható fejlődés' címszavak mentén mozog majd. Egyszóval: zöld.

Nézzük, mire számíthatunk!

1. Helyben termett alapanyagok, első sorban hús és tengeri herkentyűk, halak, minél közelebbről.2. Helyben előállított termékek.3. Környezeti fenntarthatóság.4. Gluténmentes konyha.5. Egészséges ételek gyerekeknek.6. Helyi beszerzés.7. Búzamentes tészták, például rizs, quinoa, hajdina.8. Tengeri halak a fenntartható fejlődés keretében.9. Háztáji termékek.

A lista összeállításához az NRA több mint 1300 séfje járult hozzá, az ő véleményeikből született meg a lista. Ezek közül is a fenntartható fejlődés, a gluténmentes étkezés és a gyerekek egészséges táplálkozása az, mely várhatóan a következő tíz év gasztro-trendjeit is meghatározza majd.

(via takepart.com)

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...