Egy nap alatt eltűnik a hűtő kellemetlen szaga: tegyél egy tálkányit ebből az olcsó termékből a polcára

Hiába takarítjuk rendszeresen a hűtőnket, ha nagyon erős illatú (szagú?) élelmiszereket halmozunk fel benne, akkor nagyon nehéz száműzni az onnan kiáradó intenzív aromákat. Na, de nem a mai Otthon Tippünkkel! Már mutatjuk is mi kell, ahhoz, hogy egy nap alatt megszűnjön a bűzös hűtőszag!

Az egyik legkellemetlenebb dolog, ha épp vacsorához készülődnél, de a hűtőt kinyitva borasztóan erős szagok csapják meg az orrod, amitől gyorsan el is megy az étvágyad. Ha már te is túl vagy mindenféle módszeren, praktikán, trükkön és tippen, ami nem segített megszüntetni a szagot, akkor olvass tovább, és tudd meg, milyen egyszerű, konyhai alapanyagra van szükséged a hűtőszag megszüntetéséhez!

Szagos hűtő
Egy nap alatt eltűnik a hűtő kellemetlen szaga: tegyél egy tálkányit ebből az olcsó termékből a polcára

A hűtő kellemetlen szagának oka sok esetben nem a romlott étel, hanem az, hogy a nedves közegben, az erős aromájú élelmiszerek és ételmaradékok szaga felerősödik. És hiábavaló a heti rendszerességű hűtőtakarítás, ha a szag állandóan visszatér. Ahhoz, hogy végleg megszabadulj a szagtól nem kell drága illatosítókra beruházni, csupán egy olcsó, szinte minden háztartásban megtalálható alapanyagra lesz szükséged.

Ez nem más, mint a zabpehely, amit egy kis tálkába téve a hűtő bármely polcán elhelyezhetünk, mert magába szívva a nedvességet és szagokat, semlegesíti a bent uralkodó állapotokat.

A zabpelyhes tálkát érdemes kéthetente cserélni, és akár pár csepp illóolajjal meglocsolni, hogy ne csak elszívja a kellemetlen szagokat, hanem frissességet is csempésszen hűtőnkbe.

Receptajánló:

A zabpehelynek számtalan jótékony hatása van:

  • Hosszan tartó teltségérzet biztosít, mivel magas élelmirost-tartalmának köszönhetően szénhidráttartalma lassabban szívódik fel. Ez a tulajdonsága biztosítja azt, hogy fogyókúra esetén is érdemes rendszeresen helyet adni neki a menüben.
  • A zabpehely egyrészt a fent említett magas élelmirost-tartalmának, másrészt a benne található ún. béta-glükán poliszacharidnak köszönhetően hozzájárul ahhoz, hogy a táplálékkal elfogyasztott „rossz” koleszterin egy része ne szívódjon fel.
  • A natúr zabpehely a teljes gabonaszemet tartalmazza – a korpát és a csírát is - ez utóbbira utal relatív magas zsírtartalma, amelynek több mint a fele telítetlen zsírsavakból áll.
  • A zabpehely gazdag olyan természetes növényi eredetű anyagokban, ún. növényi lignánokban, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Forrásunk volt.


Még több háztartási tipp és tanács vár itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Pontot tettek az örökös vita végére: kiderült, hogy az igazi...

Régóta fennálló vita övezi a műfenyő vs. valódi fenyő témakörét. Vajon melyik megvásárlásával ártunk többet a környezetünknek? A kivágott fákkal vagy a sok műanyaggal és melléktermékkel, ami egy műfenyő gyártása során keletkezik? Az Ökológiai Kutatóközpont elmondta, melyiket érdemes választani, ha a cél a fenntarthatóság.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...