Húsvéti kisokos a tojásokról

A húsvéti ünnepi időszakban a tojás rengeteg különböző formában vonul fel. Főzzük, festjük, töltjük, majonézt készítünk belőle, sütünk, kalácsra kenjük. Mi mindent kell tudni?

Bár egyszerűnek tűnik, a tojás változatos feldolgozása bizony igényel némi kis rafináltságot. Lássuk hát, mi is a teendőnk, mikor a tojással bíbelődünk! A folyamatnak már a vásárlásnál el kell kezdődnie, vigyáznunk kell arra, hogy friss és lehetőleg egészséges terméket vásároljunk. A mosás is egy fontos lépés, megelőzendő a szalmonella- és más mérgezések előfordulását.

A főzés esetén is rengeteg változónk van, a keménységtől kezdve a repedésmentességen át a könnyű hámozásig. Mit tegyünk akkor, ha sütemények, kalácsok tetejét szeretnénk csillogóvá tenni a felvert tojással? Az ünnepek környékén a majonéz elkészítése is komoly fejfájást szokott okozni - ebben is segítenek az alábbi konyhatitkok. Végezetül pedig a tojásfestés néhány alapvető trükkjébe is bepillantást nyerhetünk.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.