A húsvéti nyúl sem tud ennél jobb programokat

Hétvégén megérkezik a nyúl, és ahogyan elnézem a mai időjárást, elég nagy széllel jön. A napon töltött percek, baráti beszélgetések, sütés-főzés, móka és kacagás ideje ez.

Hétfőn pedig jön a lázas locsolóversike-keresés az interneten, ami feljogosít minket, férfiakat, hogy részt vehessünk a nagy hagyományőrző locsolkodásban, aminek végére egyesek mesteri módon le is részegednek. Nekik az ünnep fokmérője ez az állapot. Amilyen hirtelen jön, ugyanolyan hirtelenséggel el is illan majd a húsvét, ezért érdemes lesz jól megválasztani a helyszínt, ahol együtt eltölthetjük azt a pár órát. Ezzel a kis összeállítással – természetesen a teljesség igénye nélkül - ajánlok pár helyszínt és a velük járó programot. Ezeket bátran keressétek fel egész évben, mert ami jó, az mindig jó!

Gasztromuhaha a Gigerliben

Erdőbénye vagány vacka. Otthonérzet, jókedv és közösségi színtér. Olyan, mintha a nagyapád lett volna a falu pékje, ahol eltöltötted a kenyérillatos gyerekkorodat. A konyha bisztrós, mindig az alkalomhoz illő, stílusosan gigerlis. Az alapanyagok helybéliek, a tojások boldog tyúkok alól jönnek, a borok Tokaj-hegyalja válogatott dűlőiből kerülnek az asztalra. Akik ott felejtik magukat estére is, azoknak külön meglepetés lesz a disznó-diszkó. Nem csak nagyoknak!

Bővebben a Gigerliről itt!

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel

És ha már beleszerettek Tokaj-Hegyaljába, akkor érdemes ellátogatnotok Tállyára is. Aki olyan vendéglátásról áhítozik, ami már-már zavarba ejtően ideális, bátran térjen be az Oroszlános Borvendéglőbe. Az épület önmagában is varázslatos, ahol nagyszerű húsvéti programokkal várnak mindenkit. A címlapon látható süticsoda is az ő művük.

Bővebben a programokról itt!

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A Szentendrei Skanzen! Azoknak, akik Pest megyében szeretnének Tokajban lenni, és utána rögtön az Őrségben is téblábolnának kicsit, ráadásul a népi hagyományokra épülő húsvéti fennforgásra vágynak, azok keresve sem találnának jobb helyet, mint a Skanzent. Itt aztán lesz minden, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bővebben a Skanzenről itt!

Hollókő

Palócföldön igazi fesztiválhangulatban sodródhatunk végig Hollókő udvarain. Sokaknak talán nem kell bemutatni az UNESCO által a világörökség részének tekintett nógrádi települést. Aki még nem járt ott, az mindenképp tegye meg, ha most hétvégén nem is, de a közeljövőben. Az idei húsvéti programsorozatot igencsak gazdagon hímezték. Nem is szaporítom a szót, ajánlom, nézzétek meg ide kattintva.

Bővebben Hollókőről itt!

Húsvéti Bárányfesztivál

Akik tényleg mindenáron Budapesten szeretnének húsvéti hangulatba kerülni, azoknak elég a Városligetbe menni, ott ugyanis húsvéti bárányfesztivál várja a látogatókat. Felsorakoznak a Kárpát-medence juhtenyésztői. Lesz állatsimogató a gyerekeknek, finom pálinkák a nagyoknak, húsvéti street food, főzőverseny, és bárányból készült finomságok.

Bővebben az eseményről itt!

Húsvét a Budai Várban

Idén negyedik alkalommal, két napig ismét Húsvéti családi rendezvény lesz a Budai Várban. Népművészeti és gasztronómiai vásár, kézműves borterasz, látványkonyha, és az egészséges ételek utcája várja az érdeklődőket. Húsvét hétfőn pedig elkészül a Budavári Húsvét óriás kalácsa.

Bővebben a programokról itt!

Palkonyai Húsvétváró

Azok sem fognak szűkölködni a mindenféle földi jóból, akik a hétvégén Palkonyára látogatnak el. Húsvétváró udvarok, családi pincészetek borai, kemencés ételek, házi sütemények és sok-sok program a Villányi borvidék talán legszebb falujában.

Bővebben az eseményről itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek