A húsvéti nyúl sem tud ennél jobb programokat

Hétvégén megérkezik a nyúl, és ahogyan elnézem a mai időjárást, elég nagy széllel jön. A napon töltött percek, baráti beszélgetések, sütés-főzés, móka és kacagás ideje ez.

Hétfőn pedig jön a lázas locsolóversike-keresés az interneten, ami feljogosít minket, férfiakat, hogy részt vehessünk a nagy hagyományőrző locsolkodásban, aminek végére egyesek mesteri módon le is részegednek. Nekik az ünnep fokmérője ez az állapot. Amilyen hirtelen jön, ugyanolyan hirtelenséggel el is illan majd a húsvét, ezért érdemes lesz jól megválasztani a helyszínt, ahol együtt eltölthetjük azt a pár órát. Ezzel a kis összeállítással – természetesen a teljesség igénye nélkül - ajánlok pár helyszínt és a velük járó programot. Ezeket bátran keressétek fel egész évben, mert ami jó, az mindig jó!

Gasztromuhaha a Gigerliben

Erdőbénye vagány vacka. Otthonérzet, jókedv és közösségi színtér. Olyan, mintha a nagyapád lett volna a falu pékje, ahol eltöltötted a kenyérillatos gyerekkorodat. A konyha bisztrós, mindig az alkalomhoz illő, stílusosan gigerlis. Az alapanyagok helybéliek, a tojások boldog tyúkok alól jönnek, a borok Tokaj-hegyalja válogatott dűlőiből kerülnek az asztalra. Akik ott felejtik magukat estére is, azoknak külön meglepetés lesz a disznó-diszkó. Nem csak nagyoknak!

Bővebben a Gigerliről itt!

Oroszlános Borvendéglő és Borhotel

És ha már beleszerettek Tokaj-Hegyaljába, akkor érdemes ellátogatnotok Tállyára is. Aki olyan vendéglátásról áhítozik, ami már-már zavarba ejtően ideális, bátran térjen be az Oroszlános Borvendéglőbe. Az épület önmagában is varázslatos, ahol nagyszerű húsvéti programokkal várnak mindenkit. A címlapon látható süticsoda is az ő művük.

Bővebben a programokról itt!

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A Szentendrei Skanzen! Azoknak, akik Pest megyében szeretnének Tokajban lenni, és utána rögtön az Őrségben is téblábolnának kicsit, ráadásul a népi hagyományokra épülő húsvéti fennforgásra vágynak, azok keresve sem találnának jobb helyet, mint a Skanzent. Itt aztán lesz minden, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Bővebben a Skanzenről itt!

Hollókő

Palócföldön igazi fesztiválhangulatban sodródhatunk végig Hollókő udvarain. Sokaknak talán nem kell bemutatni az UNESCO által a világörökség részének tekintett nógrádi települést. Aki még nem járt ott, az mindenképp tegye meg, ha most hétvégén nem is, de a közeljövőben. Az idei húsvéti programsorozatot igencsak gazdagon hímezték. Nem is szaporítom a szót, ajánlom, nézzétek meg ide kattintva.

Bővebben Hollókőről itt!

Húsvéti Bárányfesztivál

Akik tényleg mindenáron Budapesten szeretnének húsvéti hangulatba kerülni, azoknak elég a Városligetbe menni, ott ugyanis húsvéti bárányfesztivál várja a látogatókat. Felsorakoznak a Kárpát-medence juhtenyésztői. Lesz állatsimogató a gyerekeknek, finom pálinkák a nagyoknak, húsvéti street food, főzőverseny, és bárányból készült finomságok.

Bővebben az eseményről itt!

Húsvét a Budai Várban

Idén negyedik alkalommal, két napig ismét Húsvéti családi rendezvény lesz a Budai Várban. Népművészeti és gasztronómiai vásár, kézműves borterasz, látványkonyha, és az egészséges ételek utcája várja az érdeklődőket. Húsvét hétfőn pedig elkészül a Budavári Húsvét óriás kalácsa.

Bővebben a programokról itt!

Palkonyai Húsvétváró

Azok sem fognak szűkölködni a mindenféle földi jóból, akik a hétvégén Palkonyára látogatnak el. Húsvétváró udvarok, családi pincészetek borai, kemencés ételek, házi sütemények és sok-sok program a Villányi borvidék talán legszebb falujában.

Bővebben az eseményről itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Csodás húsvéti torták

Ha idén nemcsak aprósüteményeket szeretnél felszolgálni az ünnep alkalmával, akkor készíts egy csodálatos, elegáns tortát húsvétra!