Húsvéti finomságok gyerekeknek

Használjuk a kreativitásunkat, dobjuk fel a Húsvéti menüt néhány szemet gyönyörködtető díszítéssel, és egy isteni kardamomos fehér csokoládékrémmel!

Édességért kiált a nép

Nálunk a Húsvéti menüben mindig szerepel tojáskrém és sonkás hidegtál, és a világért sem maradnánk ki abból, hogy melegen is együnk a zamatos, szaftos husiból! Általában sima füstölt csülköt vásárolok és hagymával, babérral, egész borssal főzöm meg. Teljesen más lesz az íze, mint a boltban kaphatónak! A frissen vágott, gyönyörű szeleteket egy csodálatosan könnyű angol-zellersalátával fogyasztjuk, a sonka levéből és a kis maradék husikból pedig - a kisfiam örömére - lencse- vagy bablevest készítek sok-sok zöldséggel.

Fehér csokikrém naranccsal és kardamommal recept

A sok sütés-főzés közben azonban mindig megfeledkezem az édességről. Valószínűleg azért, mert korábban nem kellett ezzel foglalkoznom, hiszen az aktív nagymamák illetve rokonok gondoskodtak rólunk. Idén viszont nem bízom a véletlenre, és egy igen egyszerűen összedobható kardamomos fehér csokikrémet készítek.

Húsvéti tányérdíszek tojásból

A főtt tojásokat hagymahéjjal szoktuk festeni, így ehetőek maradnak. Sokszor harisnya alá szorított zsálya- vagy petrezselyemlevéllel díszítjük, levén hagyjuk éjszakára, hogy reggel, amikor felkelünk és kibontjuk őket gyönyörű, természetes mintákat kapjunk. Ez még nem lenne tökéletes, mert egy idő után kiszáradnak és kifakulhatnak, ezért, ahogy nagyanyáink tanították, szalonnabőrrel fényesítjük a tyúkok adta áldást.

Húsvéti mese-hidegtál recept

Szépek-szépek a festett tojások, de nem mindig olyan kelendőek, mint akkor, amikor tányérdíszeket készítünk belőlük. Lehet karikázni, hosszába vágni, zöldségekkel, salátával díszíteni a tálat, de ez sem mindig célravezető. Abban az esetben, ha figurákat készítünk belőlük, szem nem marad szárazon, csak a tányér. Biztosan elfogy minden általunk aprólékosan odahelyezett kis darabka!

Jövő héten a Húsvéti maradékok feldolgozásával foglalkozom, addig is tervezgessük az ünnepi menüt!

Gréti

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a ChefParade biztosította.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Címlapról ajánljuk

Egy főzelék nem akkor rossz, ha liszt van benne, hanem...

Novemberben nyílik Szatmári Feri főzelékbárja, a Hippeace. A hosszabb ideje dédelgetett álom részben közösségi finanszírozással válik valóra: úgy néz ki, hogy a budapestiek osztják Feri több évtizedes szenvedélyét a tartalmas, korszerű zöldségalapú ételek iránt. Ferivel főzelékes ősélményekről, figyelmes vendéglátásról, céklakolbászról és arról beszélgettünk, mettől meddig főzelék a főzelék.

Balázs Barbara

További cikkek

Ennyibe kerül egy vacsora Rácz Jenőnél vagy Sárközi Ákosnál –...

Amióta a kereskedelmi tévékben főműsoridőben vetítenek gasztros realityshow-kat, többek számára lett vonzó a fine dining éttermek magasra pozícionált világa. Ha egész évben nem is költünk ilyen élményekre, az év végi ünnepek idején jól jöhet ajándékötletként. Olcsó menüket nem ígérünk, emlékezetes gasztroélményeket annál inkább!

31 étel, amit idén decemberben mindenképp tegyél az (ünnepi) asztalra

Ismét eltelt egy év, eszméletlen, de így van: nem voltunk restek most sem, összeszedtük nektek a legszebb, legünnepibb, legdecemberibb receptjeinket adventre, karácsonyra, szilveszterre és újvére, hogy ne maradjatok inspiráció nélkül. A klasszikus, házias, családi fogások mellett előkerülhet egy-egy újító ötlet is. Segítünk!