Húsvéti finomságok gyerekeknek

Használjuk a kreativitásunkat, dobjuk fel a Húsvéti menüt néhány szemet gyönyörködtető díszítéssel, és egy isteni kardamomos fehér csokoládékrémmel!

Édességért kiált a nép

Nálunk a Húsvéti menüben mindig szerepel tojáskrém és sonkás hidegtál, és a világért sem maradnánk ki abból, hogy melegen is együnk a zamatos, szaftos husiból! Általában sima füstölt csülköt vásárolok és hagymával, babérral, egész borssal főzöm meg. Teljesen más lesz az íze, mint a boltban kaphatónak! A frissen vágott, gyönyörű szeleteket egy csodálatosan könnyű angol-zellersalátával fogyasztjuk, a sonka levéből és a kis maradék husikból pedig - a kisfiam örömére - lencse- vagy bablevest készítek sok-sok zöldséggel.

Fehér csokikrém naranccsal és kardamommal recept

A sok sütés-főzés közben azonban mindig megfeledkezem az édességről. Valószínűleg azért, mert korábban nem kellett ezzel foglalkoznom, hiszen az aktív nagymamák illetve rokonok gondoskodtak rólunk. Idén viszont nem bízom a véletlenre, és egy igen egyszerűen összedobható kardamomos fehér csokikrémet készítek.

Húsvéti tányérdíszek tojásból

A főtt tojásokat hagymahéjjal szoktuk festeni, így ehetőek maradnak. Sokszor harisnya alá szorított zsálya- vagy petrezselyemlevéllel díszítjük, levén hagyjuk éjszakára, hogy reggel, amikor felkelünk és kibontjuk őket gyönyörű, természetes mintákat kapjunk. Ez még nem lenne tökéletes, mert egy idő után kiszáradnak és kifakulhatnak, ezért, ahogy nagyanyáink tanították, szalonnabőrrel fényesítjük a tyúkok adta áldást.

Húsvéti mese-hidegtál recept

Szépek-szépek a festett tojások, de nem mindig olyan kelendőek, mint akkor, amikor tányérdíszeket készítünk belőlük. Lehet karikázni, hosszába vágni, zöldségekkel, salátával díszíteni a tálat, de ez sem mindig célravezető. Abban az esetben, ha figurákat készítünk belőlük, szem nem marad szárazon, csak a tányér. Biztosan elfogy minden általunk aprólékosan odahelyezett kis darabka!

Jövő héten a Húsvéti maradékok feldolgozásával foglalkozom, addig is tervezgessük az ünnepi menüt!

Gréti

A dekorációt köszönjük aButlers-nek! A helyszínt a ChefParade biztosította.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek