Pont, mint a nagymamádnál: Ica mama húsboltja
A Bartók Béla úton és környékén sétálva érdemes útba ejteni Ica mama húsboltját, ahol kicsit tényleg olyan, mint a nagymamánk konyhájában. Minden friss, minden jóízű, és biztos, hogy csak jóllakottan távozhatunk az asztaltól. A sült kolbász, a véres és a májas hurka annyira finom, hogy érdemes mindjárt kettőt kérni, mert egynél úgysem állunk meg, de a sertésből készült finomságoknál maradva a kocsonya és sertéspörkölt is szerepel az étlapon. Természetesen friss kenyér és házi savanyúság is jár hozzá, úgyhogy nekünk nincs más dolgunk, mint megállni az egyik asztalnál, és falatozni kedvünkre.

Budapest, Bartók Béla út 64.
Hétfő-péntek: 8.00-18.00
Szombat: 8.00-13.00
A hely, amire Cserna-Szabó András is esküszik: Pinczi hús-hentesáru bolt
Nem sok minden van, ami megmaradt annak, ráadásul olyan jónak, ami és amilyen régen volt, de a hentesnél ebédelni, szerintem, ma is ugyanolyan időtlen élmény, mint 50-60 évvel ezelőtt volt. Állni a fal mentén körbefutó pultnál, falatozni, tunkolni, elbeszélgetni azzal, aki épp mellénk teszi le a tálcáját… ezek olyan dolgok, amik sosem mennek ki a divatból. A körúton, nem sokkal a Nyugati pályaudvar előtt találjuk a Pinczi hentest, a helyet, ahova bátran elmehetünk a hentesebéd műfaját alaposan ismerő Cserna-Szabó András ajánlásával. Kis papírtálcán tálalt sült hurka, sült kolbász, roppanós virsli és klasszikus rablóhús is akad, mellé ecetes almapaprika és egy szelet kenyér, a világ rendje pedig máris helyre állt. Legalábbis arra a félórára, ameddig az ebédünk tart.

Budapest, Teréz krt. 60.
Hétfő-péntek: 7.00 – 16.00
Szombat: 7.00-12.00
Ha Pécs, akkor Szabó Pecsenye
Meggyőződésem, hogy a piacozásnak nagyon fontos eleme, hogy együnk is valamit bevásárlás után, hiszen mégsem lehet elvárni senkitől, hogy üres gyomorral vigye haza a finomságokat. A legtöbb hazai piacon akad lángos, pecsenyéző vagy olyan hentes, akinél nemcsak alapanyagot vehetünk, de akár helyben is fogyaszthatunk. A pécsi Vásárcsarnokban immár negyven éve lakhatunk jól Szabóék falatozójában, ahol nemcsak hurkát és kolbászt kaphatunk, de van főtt sertésnyelv, csülök és varázslatos sült oldalas is. Ez a családi vállalkozás azt tűzte ki célul, hogy a pecsenyézés soha ne menjen ki a divatból, és azt kell mondjuk, hogy kiválóan teljesítik a küldetésüket.
Pécs, Vásárcsarnok, Zólyom utca 4.
Hétfő-péntek: 5.00-15.00
Szombat: 5.00-12.00
Baráti beszélgetés, falatozás és békebeli hangulat? Irány a Cintányéros!
A nyolcadik kerületi Bókay utcában található Cintányéros is egyike azoknak a helyeknek Budapesten, ahol nemcsak enni és inni lehet jókat, de olyan klasszikus, békebeli hangulatban lehet részünk, hogy néhány órára könnyen elfelejtjük a kinti világot. Az étlapjukon mindenféle hideg disznóságot találni, van sonkatál friss kenyérrel, karikára vágott házi kolbász, de amiért a legjobban szeretünk idejárni: a tálkában érkező sültkolbász-karikákért, amiket mustárba mártogatva, néhány falat kenyérrel érdemes fogyasztani!

Budapest, Bókay János utca 52.
Hétfő-péntek: 10.00-24.00
Szombat: 17.00-24.00
Klasszikus kis talponálló a kecskeméti AFIT Büfé
Mit tegyen az, aki útközben megéhezik? Benzinkutas szendvics? Út mentén árválkodó gyorsétterem? Ugyan-ugyan. Kecskeméten jövet-menet például mindenkit szeretettel vár az AFIT büfé, ahol a szentháromság a hurka-kolbász-sülttarja, de más egyéb finomságokból is válogathatunk. Aki régivágású katonázgató, az ehet állva a pult melletti asztalnál, aki leülne, annak rendelkezésére áll a fedett terasz, de a lényeg, hogy a disznótoros olyan friss, és annyira házias, hogyha egyszer megkóstolja valaki, többet nem fűlik majd a foga holmi gyenge utánzatokhoz.
Kecskemét, Mindszenti krt. 30.
Hétfő-péntek: 6.00-14.00
Ahol mindent megtalálunk: Kinga kamrája
Káptalantótiban, de szerintem inkább az egész országban, Kinga kamrája fogalom. Itt tényleg mindent kapni, és minden, amit itt kapunk garantáltan magas minőségű, és elmondhatatlanul finom. Most például, sok más mellett, mindenféle sertésből készült finomságot is lehet kapni náluk, így van hurka, kolbász, az igazán elszánt rajongóknak disznósajt, csécsiszalonna, tepertőkrém és a minden képzeletet felülmúlóan finom pecsenyezsír. Bár lehet rendelni tőlük, mert kiszállítást országszerte vállalnak, szerintem érdemes személyesen felkeresni őket, és személyesen válogatni, kóstolni is akár.

Káptalantóti, Kővári Kecskefarm
Nyitvatartás március 1-ig:
Csütörtök-szombat: 9.00-16.00
Vasárnap: 9.00-15.00
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Címlapkép: Pinczi hús-hentesáru
Étteremajánlóban nincs hiány nálunk: