Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hóvégén húzd meg a nadrágszíjat, mert rögtön itt a karácsony – Erika így csinálja

A budapesti családanya egészen kikészült, hogy mindjárt itt a karácsony, és ő még sehogy se áll a készülődéssel. Vajon hogyan vészeli át ezt az időszakot? 

Tudjátok hogy van ez, mindenki imádja a karácsonyi hangulatot, de tenni leginkább mi, anyukák teszünk érte – Zoli, a férjem nagy büszkén befaragja a karácsonyfa lábát az állványba, a gyerekek meg húzzák a szájukat, és egymással veszekedve feldíszítik a fát, de minden más rám marad. Ismerős a helyzet, ugye? Szeretnél eljutni fodrászhoz, körmöshöz is, de közben az ünnepeket is meg kell tervezned, mert más nem teszi meg helyetted. Mit ne mondjak, eléggé kivagyok ettől a helyzettől. Ezen a héten annyira kiborultam, hogy a főnökömnek küldtem el azt a levelemet, amit Andi barátnőmnek akartam, és ahelyett, hogy Krisztián fiam judomeccsére mentem volna el, Dominika lányom szülőijére estem be hullafáradtan – ami persze egy hét múlva lesz. 

Amikor hazaértem, megtettem azt, amit sosem szoktam: töltöttem magamnak egy kis kupica diólikőrt, amit még tavaly karácsonyra dobtam össze. A konyhában üldögélve aztán végiggondoltam, hogyan tudnék nekikezdeni a készülődésnek. Ahogy osztottam-szoroztam, rájöttem, hogy ráadásul hóvége van, így a családi kassza is kezd kiapadni – persze Zoli is ilyenkor állít haza egy új hangszóróval. Végül szerencsére beugrott pár ötlet, hogyan tudok rágyúrni már most a karácsonyra úgy, hogy a családból senki se vegye észre, hogy éppen spórolok. Íme, a tippjeim, amik talán nem csak nekem segíthetnek!

+1 tipp

Ha nemcsak az élelmiszereken, de a számlákon is spórolnál, válaszd az MFB lakossági energetikai hitelét 0% kamattal. Részletek itt!

1. Készíts olcsó, de finom fogásokat!

Ki mondta, hogy egy-egy ínycsiklandó fogáshoz vagyonokat kell költeni az alapanyagokra? A vadas nálunk igazi családi kedvenc, és ha sertés vagy marhaszívből készítjük, nem drága fogás – ezt készítem majd hétvégén. A francia hagymaleves a férjem gyengéje, és szerencsére ez sem foszt ki minket. Mindét gyerekem édesszájú – náluk már csak én imádom jobban az édességet -, így a héten lefőzök egy nagy adag húslevest pulykanyakból, és utána mákos meg diós tészta lesz a menü.

2. Black Friday-re fel!

Ahogy számoltam, szerencsére fog még maradni egy kevés pénz a tárcámban, és úgy, hogy a fodrászomhoz december elejére kértem időpontot, ezt a Black Friday-őrületet is ki tudom használni. Így kedvezményes áron be tudok szerezni egy-két ajándékot – bár Zoli már kiszolgálta magát a hangszóróval, lehet mást nem kap idén. Karácsony előtt felmennek az árak, és mindenhol iszonyatos tömeg lesz. Én haladok a korral, online vásárolok – persze nem ejtettek a fejemre, és az irodába kérem a csomagot, nehogy lebukjak a család előtt.

3. Gondold át az ajándékozási szokásokat!

A férjemnek és nekem is nagy családunk van, és imádunk összegyűlni karácsonykor – akkor is, anyósom szeret kukacoskodni, és velem szemben különösen kritikus. Szeretjük egymást megajándékozni, de azon szoktunk rötyögni 26-án, milyen rettenetes kínok között szereztünk be valami értelmetlen hülyeséget egymásnak. A munkahelyemen már kihúztuk egymás nevét egy kalapból: mindenki csak azt  a személyt ajándékozza meg, akinek a nevét a kezébe kerülő cédulán olvasta. Tudom, ez szokatlannak tűnhet, de idő- és pénztárcakímélő megoldás lehet ez a családban is. A héten fel fogom vetni nekik – ha anyósomnak nem tetszik, az általa adott karácsonyi vacsorán azt fogom mondani, hajszál van a levesemben.

Mára ennyi, puszi mindenkinek, hamarosan újra jelentkezem. Többet ésszel, mint pénzszórással, meg idegeskedéssel!

Az MFB Lakossági hitelprogramról még több információt itt találsz!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!