Francia hagymaleves vajas pirítóssal recept

Francia hagymaleves vajas pirítóssal
Francia hagymaleves vajas pirítóssal
125 perc / előkészület: 15 perc főzés: 95 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá időt, mert legalább két óra kell egy tisztességes hagymaleveshez, de minden egyes kanalazás kárpótol majd minket!

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A vajas pirítóshoz

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fűszeres hagymaleves, hagymaleves többféle hagymából, ráérős hagymaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagyobb edényben olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a tisztított és félkarikákra vágott vöröshagymát, valamint salottát.
  2. Adjunk hozzá egy csipet sót, fedjük le és negyed óráig közepes lángon pároljuk.
  3. Ha elkezdett összeesni a hagyma, akkor már levehetjük róla a fedőt és állítsuk alacsonyra a lángot. Ettől lesz finom, édes a végeredmény, hogy alacsony hőfokon karamellizáljuk meg hagymát, ez kb 30-40 percig tart.
  4. Ha a hagyma már szép, aranybarna, akkor reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük fehérborssal, szerecsendióval és további egy-két percig pirítsuk. Ezután jöhet bele a liszt, alaposan elkeverjük, és még néhány percig pirítjuk.
  5. Felöntjük a borral, megvárjuk amíg feloldja az lisztet, aztán az alaplevet is utánaküldjük.
  6. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és közepes lángon további 35-40 percig főzzük, egész addig, amíg szép, gazdag íze nem lesz.

A vajas pirítóshoz

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a bagett szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 36
össznézettség: 58 143
elküldve: 6
receptkönyvben: 947
elkészítve: 87/87
Facebookon megjelent: 2

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
257 recept

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi szo, 2016-02-06 10:37

Bor nélkül készült és sült fokhagymával. Sajnos a hagyma valószínűleg nem a legjobb típus volt, nem pirult rendesen, de még így is nagyon finom lett. Köszönöm a receptet!

ódryfromcph
ódry.cph / ódryfromcph v, 2015-10-18 13:38

reggeli után azonnal nekiláttam, hogy ebédre pont kész legyen, ilyen harmonikus hagymalevest még nem ettem, köszönet a receptért! ( :

Höribarát
Höribarát v, 2015-02-01 17:17

Nagyon jó recept! Én ma elkészítettem, és nagyon finom lett. Annak pedig külön örülök, hogy tejszín mentes. :)

567