Hortobágyi húsos palacsinta Csabától

Hortobágyit másképpen? Nézd meg Csaba receptjét, Ő hogyan értelmezte újra az oly népszerű magyar előétel receptjét. Ugye neked is tetszik?!

Hortobágyi húsos palacsinta a la Csaba

A kép illusztráció

A húshoz:

  • 35 dkg kicsontozott marhahús
  • 1,5 ek zsír
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 ek koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1,5 dl kókusztej

A palacsintához:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 2 kk só
  • 1 csipet cukor
  • 4 cl olaj
  • 1,5 dl tej

A szószhoz:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 5 rozmaringlevél
  • 1 kk csípős fűszerpaprika
  • 2-3 ek kókusztej

A díszítéshez:

  • 5-6 szem ceruzabab
  • fél lime leve
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A húst darabokra vágjuk.
  2. A megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  3. A palacsintatészta hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a tejjel lassan felöntve, folyamatosan kevergetve felöntjük. Kicsit pihentetjük, majd kisütjük őket.
  4. A babok végét levágjuk, forró serpenyőben az olívaolajon megfőzzük, a lime levével savanyítjuk, sózzuk, majd félretesszük.
  5. A többi zöldséget a szószhoz apróra vágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, majd ha már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük az egészet. A kókusztejjel krémesítjük.
  6. A húst újramelegítjük egy kis kókusztejjel, majd beletöltjük a palacsintákba. A végüket levágjuk, hogy megálljanak egy tányéron.
  7. Mellétesszük a szószt és a lime-os babot, paremzánforgácsot szórunk rá, és azonnal tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Címlapról ajánljuk