Hortobágyi húsos palacsinta Csabától

Hortobágyit másképpen? Nézd meg Csaba receptjét, Ő hogyan értelmezte újra az oly népszerű magyar előétel receptjét. Ugye neked is tetszik?!

Hortobágyi húsos palacsinta a la Csaba

A kép illusztráció

A húshoz:

  • 35 dkg kicsontozott marhahús
  • 1,5 ek zsír
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 ek koriander
  • 1 tk római kömény
  • 1,5 dl kókusztej

A palacsintához:

  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 2 tojás
  • 2 kk só
  • 1 csipet cukor
  • 4 cl olaj
  • 1,5 dl tej

A szószhoz:

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 2 sárgarépa
  • 1 zellerszár
  • 5 rozmaringlevél
  • 1 kk csípős fűszerpaprika
  • 2-3 ek kókusztej

A díszítéshez:

  • 5-6 szem ceruzabab
  • fél lime leve
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A húst darabokra vágjuk.
  2. A megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  3. A palacsintatészta hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a tejjel lassan felöntve, folyamatosan kevergetve felöntjük. Kicsit pihentetjük, majd kisütjük őket.
  4. A babok végét levágjuk, forró serpenyőben az olívaolajon megfőzzük, a lime levével savanyítjuk, sózzuk, majd félretesszük.
  5. A többi zöldséget a szószhoz apróra vágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, majd ha már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük az egészet. A kókusztejjel krémesítjük.
  6. A húst újramelegítjük egy kis kókusztejjel, majd beletöltjük a palacsintákba. A végüket levágjuk, hogy megálljanak egy tányéron.
  7. Mellétesszük a szószt és a lime-os babot, paremzánforgácsot szórunk rá, és azonnal tálaljuk.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...