Hortobágyit másképpen? Nézd meg Csaba receptjét, Ő hogyan értelmezte újra az oly népszerű magyar előétel receptjét. Ugye neked is tetszik?!
Hortobágyi húsos palacsinta a la Csaba
A kép illusztráció
A húshoz:
35 dkg kicsontozott marhahús
1,5 ek zsír
1 fej fehér hagyma
1 ek koriander
1 tk római kömény
1,5 dl kókusztej
A palacsintához:
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
2 kk só
1 csipet cukor
4 cl olaj
1,5 dl tej
A szószhoz:
3 ek olívaolaj
1 piros kaliforniai paprika
2 sárgarépa
1 zellerszár
5 rozmaringlevél
1 kk csípős fűszerpaprika
2-3 ek kókusztej
A díszítéshez:
5-6 szem ceruzabab
fél lime leve
1 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A húst darabokra vágjuk.
A megolvasztott zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a húst, a fűszereket, és lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A palacsintatészta hozzávalóit a tej kivételével összekeverjük, majd a tejjel lassan felöntve, folyamatosan kevergetve felöntjük. Kicsit pihentetjük, majd kisütjük őket.
A babok végét levágjuk, forró serpenyőben az olívaolajon megfőzzük, a lime levével savanyítjuk, sózzuk, majd félretesszük.
A többi zöldséget a szószhoz apróra vágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, majd ha már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük az egészet. A kókusztejjel krémesítjük.
A húst újramelegítjük egy kis kókusztejjel, majd beletöltjük a palacsintákba. A végüket levágjuk, hogy megálljanak egy tányéron.
Mellétesszük a szószt és a lime-os babot, paremzánforgácsot szórunk rá, és azonnal tálaljuk.
A frankfurti leves olyan étel, melyet már a menzán is sokat szerettünk. Most pedig, hogy beköszöntött az ősz, érdemes lehet otthon is elkészíteni, kis múltidézés gyanánt.
Ha nem akarunk sokat bajlódni a mai desszerttel, az egyik most következő sütésmentes süti lesz a megmentőnk. Mert a hűtőben is ugyanúgy készülhetnek csodás édességek!
Minden káposztasaláta káposztás saláta, de ez visszafelé már nem ugyanúgy igaz. Ugyanis az egyik kedvenc alapzöldségünk megannyi különböző formában köretté alakulhat: nézzük most a legjobb recepteket.