Hogyan tároljuk a fűszereket?

Van néhány alapfűszer, ami szinte minden konyhában megtalálható. Ilyen a só, bors, paprika, oregánó, bazsalikom, kömény. De tudjuk, hogy miben tároljuk őket?

Amiket azonban ritkábban használunk – mert éppen hirtelen vásároltuk meg az aznapi ételhez –, azok maradnak a zacskójukban, és így kerülnek végül a szekrénybe.

fotó: flickr -masala box - stromnessdundee

Tárolás – tippek és trükkök >>

Ez nem a legjobb megoldás, hiszen a már kibontott fűszerek aromája így elillanhat, és a molyok is nagyobb eséllyel költöznek be szekrényünkbe. Arról nem is beszélve, hogy sokszor a nagy keresésben a fél zacskót magunkra tudjuk borítani.

fotó: flickr - brixton

Flekken fűszerkeverék >>

Használjunk fűszertartót!

Senki ne gondolja, hogy most mindenkit arra buzdítunk, hogy rohanjon el az első helyre, ahol beszerezhet egy fűszertartót. Készíthetünk saját kezűleg is. Otthonunkban rengeteg bébiételes, befőttes vagy sűrített paradicsomos üveget halmozunk fel. Ezek pedig jó szolgálatot tehetnek a fűszerek tárolásánál.

{ GALÉRIA = title:Hogyan%20k%C3%A9sz%C3%ADts%20f%C5%B1szertart%C3%B3t%3F, 1,2,3,4 }Ha mókás és egyedi tárolókra vágyunk, ragasszunk kisebb-nagyobb figurákat az üvegek tetejére, majd fújjuk le festékspray-vel. Végül nyomtassunk, ragasszunk rá cetliket, hogy tudjuk, miben mit tárolunk. Használhatunk erre a célra táblafestéket is, ebben az esetben újra és újra átírhatjuk az információkat, hogy mit is rejt az üveg.

Megihletett minket a gyereknap, így dínós tárolókat készítettünk, ezzel is rámutatva arra, hogy nem csak fűszereket, hanem szinte bármit tarthatunk ezekben az üvegekben, legyen az cukorka, gémkapocs, vagy akár csavarok.

Készíts táblafestékkel ajándékot! >>

Praktikus és dekoratív megoldás

Ha nincs külön szekrényünk, amiben a fűszereket tároljuk, készíthetünk nekik külön polcot is. Így rengeteg helyet meg tudunk spórolni, hiszen a tartók a polc aljára kerülnek, míg magán a polcon bármi mást elhelyezhetünk. Ehhez nincs más dolgunk, mint az üvegek tetejét felfúrni, majd rácsavarni az üvegeket.

Ha nincs se kedvünk, se kézügyességünk elkészíteni egy-egy ilyen darabot, akkor a NoSalty Webshopból is beszerezhetünk tárolókat.

ASIA, ITALIA fűszertartó fűszerrel - NoSalty webshop

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek