Hogyan rejtsd el a macskaalmot? Tippek és ötletek, ha a te macskád is a lakásban él

Ahol a lakásban macska van, ott macskaalom is. De nem kell ezt mindenkinek látni. Ötletes javaslatainkkal te is elrejtheted a kíváncsi szemek elől a macska-WC-t.

Kétféle macskatulajdonos van: az egyik, akit megáldott az ég némi kézügyességgel és barkácsolás iránti kíváncsisággal, a másik akit viszont nem. Ötleteinkkel mindkét típusba tartozó macskatulajdonosokra gondoltunk.

1. Formatervezett design

Aki nem érez magában semmiféle tehetséget az otthoni barkácsolásra, kénytelen a kész formában rendelkezésre álló termékek közül válogatni. Szerencsére van miből, nekünk például ezen a formatervezett, elegáns külsejű, már-már háznak is beillő modellen akadt meg a szemünk, amit ha elől hagyunk, akkor sem okozunk vele vizuális környezetszennyezést.

2. Macskaház és asztalka

Ez a másik házikónak is beillő bútordarab kettős funkciót lát el, hiszen egyszerre szolgál szükségszerű búvóhelyül a macskának, míg közben akár szobabútoraink éke is lehet, ha felületét rakodásra használjuk. A pakolással persze csak óvatosan, mert a házi kedvenceknek minden növény és kisebb apróság nagyszerű játszótárs lehet.

3. Saját szekrény a macskának

A macska a saját szekrényébe jár elvégezni a dolgát – ez így nagyon bizarrul hangzik, tudjuk, de a képet elnézve már nem is annyira elképzelhetetlen. Kis leleménnyel egészen könnyen egy kiszuperált IKEA szekrénybe költöztethetjük az egész szettet. Minket lenyűgözött ez a megoldás!

4. Macskásított filléres műanyagdoboz

Nincs szükség rá, hogy drága bolti macskaalom tartókra költsd a pénzed. Elég, ha beszerzel egy strapabíróbb műanyag dobozt, megtöltöd macskaalommal, majd vágsz rá egy lyukat és a dobozt a lyukas felével a fal felé állítod úgy, hogy mögötte azért elférjen a macska is. Egy szimpla műanyag doboz nem meglepő egyik lakásban sem, mondjuk célszerű, ha erre a célra nem egy áttetsző színű dobozt választasz.

5. IKEA trükk

Megint egy átalakított IKEA bútort mutatunk, amit akár az előszobába is tehetsz. Nem kell nagy fúrás-faragásra gondolni, elég ha csak a bútor oldalán vágsz egy kis lyukat. Mivel ez a modell elölről nyitható, így kényelmes az alom takarítása, és könnyen hozzáférsz majd mindenhez, amit ki kell cserélni vagy tisztítani. Ráadásul a szekrény tetején tárolhatod a szokásos előszobai holmikat: kulcsokat, leveleket, vagy kisebb táskákat.

6. A kaspó

Első ránézésre azt gondolnád, hogy ez is csak egy újabb művirágos kaspó, de ha jobban szemügyre veszed, akkor feltűnik, hogy ez csak részben igaz, hiszen ez inkább egy álcázott macskaillemhely.

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk