Ezek a legnagyobb higiéniás bakik főzéskor

A főzés, valljuk be, nem teljesen veszélymentes. A konyhai baleseteken kívül különböző élelmiszer-higiéniai bakikat is elkövethetünk. Nézzük, melyek a leggyakoribbak.

Sajnos a főzéssel kapcsolatosan rengeteg mítosz és káros szokás kering – hívta fel a figyelmet Facebook-posztjában az élelmiszeripari trendekkel és kockázatfigyeléssel foglalkozó Rizikometer. Az oldal a Food Safety News cikkére hivatkozva fedte fel egy online kérdőív eredményeit az Egyesült Királyságban legelterjedtebb élelmiszer-higiéniás bakikról és hiedelmekről. Olyan konyhai bakikról beszélünk, melyet mi, magyarok is sokszor elkövetünk.

Kattints a képre, hogy megtudd, mik a legnagyobb főzős-higiéniás hibák!


Ezeket a konyhai tippeket is fogadd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...