Rekordot döntött a majdnem féltonnás hidegtál

Guinness-rekord dőlt meg a Bács-Kiskun megyei Fülöpszálláson: a Kígyósi Csárda szakácsai egy majdnem féltonnás hidegtálat készítettek, amely nemcsak óriási méretű lett, de egy jótékonysági ügy részeként is szolgált.

425 kilós lett az a hidegtál, amivel a fülöpszállási Kígyósi Csárda szakácsai Guinness-rekordot döntöttek. A gigantikus tál rengeteg finomságot és faragott ételdíszt is tartalmazott, az elfogyasztásából befolyó pénz pedig jótékonysági célra ment. A hidegtálat egy 18 fős csapat készítette egy héten keresztül.

Rekordot döntött a majdnem féltonnás hidegtál / Fotó: Kígyósi Csárda Facebook-oldal

Egy korábbi, 2017-es rekordot döntött meg a Kígyósi Csárda szakácscsapata, amikor elkészítették a 425 kilós hidegtálat. A fogás 23,36 négyzetmétert foglalt el, és 124 kilónyi faragott zöldség került rá (ezeket Varga Károly Olimpiai és Világbajnok mesterszakács készítette).

Ezen kívül volt még a tálon:

  • csülök galantin
  • rétegezett sajttorta
  • gombával és sajttal töltött sertéskaraj
  • aszalt szilvával és sonkával töltött pulykamell
  • 50 kg felvágott
  • 10 kg előre kockázott füstölt sajt
  • uborka, paprika, lilahagyma

A hidegtál elkészítési folyamatai ezer órán át keresztül tartottak, a 18 fő ezalatt rakta össze a rekorder monstrumot.

A rekord hitelesítése után 500 adagot osztottak szét a szakácsok, a helyszínen pedig becsületkasszát helyeztek ki. Az adományokból a soltszentimrei lakost, Szűcs Pétert támogatták, akinek Guillain–Barré-szindrómája van. A felajánlott összeget a munkába járásához szükséges aktív kerekesszékre fordították.

Forrásunk volt.

Címlapkép: Kígyósi Csárda Facebook-oldal


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek