8 ok, amiért rendszeresen hibiszkuszteát kéne innod

A bioboltokban egyre több helyen láthatunk egy igencsak különleges terméket: szárított vagy kandírozott hibiszkuszvirágot.

A hibiszkusz vagy más néven mályvacserje egy nagyon mutatós növény, éppen ezért dísznövényként terjedt el szerte a világon. Ezt az Ázsiából származó növényt, melynek fájából gyakran faragnak díszeket, Indiában és Afrikában ipari növényként is számon tartják, és a hírnév és gazdagság szimbóluma.

A hibiszkusznak körülbelül 200-300 faja létezik a földön, ezekből több is rendelkezik gyógyító hatással. A bioboltokban kapható szárított virágból teát főzhetünk, mely rengeteg pozitív egészségi hatással bír.

Amire figyelni kell: attól függően, hogy milyen célból fogyasztod, érdemes a teát különbözőképp elkészíteni. A legtöbb C-vitamin kinyerése érdekében áztatni érdemes, míg az antioxidánsok, sejtvédő hatás céljából inkább forrázzuk a teafüvet.

Forrásunk volt.


Az étrendekről és a helyes táplálkozásról még többet olvashatsz itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...