8 ok, amiért rendszeresen hibiszkuszteát kéne innod

A bioboltokban egyre több helyen láthatunk egy igencsak különleges terméket: szárított vagy kandírozott hibiszkuszvirágot.

A hibiszkusz vagy más néven mályvacserje egy nagyon mutatós növény, éppen ezért dísznövényként terjedt el szerte a világon. Ezt az Ázsiából származó növényt, melynek fájából gyakran faragnak díszeket, Indiában és Afrikában ipari növényként is számon tartják, és a hírnév és gazdagság szimbóluma.

A hibiszkusznak körülbelül 200-300 faja létezik a földön, ezekből több is rendelkezik gyógyító hatással. A bioboltokban kapható szárított virágból teát főzhetünk, mely rengeteg pozitív egészségi hatással bír.

Amire figyelni kell: attól függően, hogy milyen célból fogyasztod, érdemes a teát különbözőképp elkészíteni. A legtöbb C-vitamin kinyerése érdekében áztatni érdemes, míg az antioxidánsok, sejtvédő hatás céljából inkább forrázzuk a teafüvet.

Forrásunk volt.


Az étrendekről és a helyes táplálkozásról még többet olvashatsz itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek