A hét szakácsa: Papillon

Eheti kiemelt szakácsunk Papillon, alias Hajni, egy időben terápiaként főzött, ma már szerencsére csak élvezetből tevékenykedik a konyhában. Ismerjétek meg!

Apró koromtól otthonosan mozgok a konyhában, az alapokat a szüleimtől kaptam, ahogy a főzés szeretetét, a kísérletezőkedvet és a kreativitást is. Bár jó ideje a saját fejem után megyek, ízek tekintetében is, mai napig édesanyámtól kérek telefonos útbaigazítást, ha elakadok.

Papillon szakács

Abban a sötét időszakban, mikor elkezdtem a NoSalty-ra is feltölteni a receptjeimet, jóformán a konyhában "éltem", terápiás céllal. Mivel akkortájt az élet más területén nem volt sikerélményem, fontos volt, hogy a főztömmel okozzak - leginkább a környezetemnek - örömöt, magamnak pedig kikapcsolódást, feltöltődést, és bezsebeljem a jól megérdemelt elismerést.

Ezeket olvastad már?

Ma már "csak" élvezetből ténykedem a konyhában, azt az apróságot nem számítva, hogy táplálkozási célzattal. Már nem főzök kényszeresen, csak ha kedvem és időm engedi. Alapvetően kreatív ember vagyok, és mivel a jelenlegi munkám nem alkotó jellegű, továbbra is a tűzhely mellett tudok csak létrehozni szépet, finomat, újat, valamiféle élményt nyújtót.

Ezeket olvastad már?

Mára a "mindentbele-hozzáállásom" is letisztult, a fűszerezés tekintetében legalábbis. Ez nem jelenti, hogy spórolnék az ízekkel, vagy hogy egy jól bevált recepten ne csavarnék egyet-kettőt, ha úgy tartja kedvem.

Ezeket olvastad már?

Nem követem az épp felkapott trendeket, de ha látok fantáziát egy-egy új, vagy általam még nem használt alapanyagban, nem vagyok rest kipróbálni. Fő, hogy tiszta, jó minőségű legyen.

Ezeket olvastad már?

A hét szakácsa: Mercedes

Eheti kiemelt szakácsunk, Mercedes most megosztja velünk, miképpen sikerült kislánya születése után visszanyernie alakját, és hogyan változtak meg azóta étkezési szokásai.

Mercedes

A hét szakácsa: Zsófi.M

E heti kiemelt szakácsunk: Zsófi, aki imádja az indiai ételeket, magyar fronton a rakott krumpli az egyik kedvence, amit kilenc éves korában készített először.

Zsófi.M

A hét szakácsa: BeePoo

Eheti kiemelt szakácsunk, Ramóna fiatal kora ellenére kitűnően süt-főz. Nem is csoda, hiszen olyan szerencsés, hogy dédije a mai napig segíti őt a konyha útvesztőjében.

admin

A hét szakácsa: pipőke

E heti kiemelt szakácsunk pipőke, alias Bogi, tíz éve érkezett a fővárosba. A sütés-főzés a kreativitás megélését, az új ízek és tálalási technikák keresését jelenti számára.

admin
Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek