A hét szakácsa: pipőke

E heti kiemelt szakácsunk pipőke, alias Bogi, tíz éve érkezett a fővárosba. A sütés-főzés a kreativitás megélését, az új ízek és tálalási technikák keresését jelenti számára.

pipőke szakács

Kollégista koromban egyik barátnőm hatására kezdtem el kísérletezgetni a konyhában, aztán elsodortminketegymástól az élet, de körülbelül két éve ismét felvettük a barátság fonalát, és szintén az ő hatására kezdtem egészségesebben táplálkozni. Újra elmerültem a konyha világában, a régi és újabb szakácskönyvek és persze a nosalty-s receptek tengerében.

Ezeket olvastad már?

Persze addig is főzőcskéztem, de nem tartottam szem előtt a tudatos táplálkozást. Ma is szívesen fogyasztok egy jó lángost, zöldséges palacsintát vagy egy szelet angol gyümölcskenyeret, de a tudatosság és az alapanyag-választás ezek esetében is fontos nálam.

Ezeket olvastad már?

Mostanság szívesen kísérletezgetek muffinokkal, igaz, hogy gyakorlatilag ezek a legegyszerűbb édes sütik, de nagy örömmel tölt el, ha meglephetem a barátaimat, a családomat, a barátomat, a munkatársaimat, akik mind lelkes és kritikus fogyasztói az elkészült édes és sós verzióknak.

Ezeket olvastad már?

Nagy álmom egy saját muffinozó, ahol a hedonista muffinoktól a vegán muffinokig mindenki megtalálná a kedvére valót egy jó turmix vagy tea társaságában.A sütés-főzés mindig boldogsággal tölt el, számomra ez a kreativitásom megélése.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem ajánlott télen 8 és 10 óra között szellőztetni...

Télen mindannyian szeretnénk friss levegőt a lakásba engedni anélkül, hogy közben a meleget is kiengednénk. Nem mindegy azonban, mikor nyitjuk ki az ablakot: a rosszul időzített szellőztetés többet árthat, mint használ. Mutatjuk, mikor érdemes télen ablakot tárni, hogy a levegő is felfrissüljön, és a fűtésszámla se szaladjon meg.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...