A hét szakácsa: medea

Eheti kiemelt szakácsunk medea alias Timi: igazi turisztikai szakember, aki a hagyományos magyar ételek mellett nem ijed meg más országok specialitásainak elkészítésétől sem.

Nagyon örülök, hogy megkaptam a hét szakácsa címet, bevallom, nem számítottam rá, hiszen alig több mint fél éve vagyok a NoSalty-n regisztrált szakács. Ennek ellenére nagy boldogsággal tölt el, hogy ennyi embernek tetszenek azok az ételek, amiket a konyhámban elkészítek.

medea szakács

Aktív gasztronómiai ténykedésem néhány évre vezethető vissza. A párommal négy éve költöztünk össze, kb. ekkortól számíthatjuk a mindennapos ügyködést konyhafronton. :-)Persze az ételek és a főzés világa már nagyon régóta érdekel. Anyukám szívesen meséli az ismerősöknek, hogy mi már 2-3 éves koromban is együtt főztünk. Ő felültett a konyhapultra, egyik kezével engem fogott, másikkal az ételt keverte, én pedig érdeklődve figyeltem az éppen történő folyamatokat. :)

Ezeket olvastad már?

Aztán, mint általában az lenni szokott, a konyhai lelkesedés a gimnáziumi években alábbhagyott. Miután elvégeztem az iskolákat, és hivatalosan is megszereztem turisztikai végzettségemet, még erősebben kezdett érdekelni a sütés-főzés világa. Szívesen próbálgatom az idegen kultúrák ételeit. Kedvenceim a Földközi-tenger, a balkáni térség és az arab konyha ízei. Egy kis ideig Stockholmban éltem, így a svéd és a skandináv konyha is nagy hatással van rám.

Ezeket olvastad már?

Néhány éve kezdett dominánssá válni bennem az ételek mellett a desszertek elkészítésének, kóstolósának a szeretete. (Persze ez utóbbit csak mértékkel…:)) Nagy kedvvel vetettem bele magam a sütésbe. Képes vagyok bárhol és bármikor sütni, akár hajnalban felkelni, hogy reggelire friss kaláccsal, kiflivel ébresszem a szeretteimet. (Ez nem teher, annál inkább hobbi, sőt már-már elhivatottság.) Ha bárhová elutazunk, én már jó előre kinézem magamnak, hogy melyek azok a cukrászdák, amelyeket kötelezően meg kell látogatnunk, legyen az kis hazánkban vagy külföldön egyaránt. Elvarázsol az a miliő, ami egy jó kávéházban fogad, a sütemények és a kávé illata, de szívesen bújom a cukrászat történelméről és az egyes édességek változatos elkészítéséről szóló recepteket, történeteket is.

Menüsor Timitől

A sütemények és ételek elkészítésénél ügyelek arra, hogy friss és jó minőségű alapanyagokból állítsam elő őket. Éppen ezért, amikor tehetem, szívesen kezdem a szombat reggeleket a piacon, finom zöldségek, gyümölcsök és kézműves termékek felkutatásával, vásárlásával. Érdekelnek a különleges hozzávalók, de a tradicionális receptek elsajátítását is fontosnak tartom, hiszen ezek jelentik az alapot. Hiszem, hogyha szívünket-lelkünket beleadjuk a sütés-főzésbe, az a végeredményen is látszódni fog majd.

Számomra a legnagyobb öröm, ha a családot és a barátainkat szépen terített asztallal és rajta finomságokkal várhatom, ha látom rajtuk az elégedettséget, valamint azt, hogy ízlik nekik, amit készítek. Mivel mostanában egyre többször látom ezt a bizonyos örömöt, úgy döntöttem, hogy a közeljövőben szeretnék hivatalosan is cukrásszá válni. Addig is igyekszem további finomságokkal megörvendeztetni szeretteimet, és finomabbnál- finomabb ételek receptjeivel a Nosalty olvasóit.

Hozzászólások (5)

Zsuzsamama56

Gratulálok,nagyon guszták a receptjeid!További sok sikert a konyhában,és az életben is!Üdv.

Törölt felhasználó

Nagyon szépen köszönöm! :-))

Marti48

Kedves Timi, a "Het Szakacsa" cimhez szeretettel gratulalok!

Törölt felhasználó

Köszönöm Márti! :)

Gigi99999

Gratulálok Timi! :)

Gigi99999

Gratulálok Timi! :)

Törölt felhasználó

Köszönöm! :))

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.