A hét szakácsa: medea

Eheti kiemelt szakácsunk medea alias Timi: igazi turisztikai szakember, aki a hagyományos magyar ételek mellett nem ijed meg más országok specialitásainak elkészítésétől sem.

Nagyon örülök, hogy megkaptam a hét szakácsa címet, bevallom, nem számítottam rá, hiszen alig több mint fél éve vagyok a NoSalty-n regisztrált szakács. Ennek ellenére nagy boldogsággal tölt el, hogy ennyi embernek tetszenek azok az ételek, amiket a konyhámban elkészítek.

medea szakács

Aktív gasztronómiai ténykedésem néhány évre vezethető vissza. A párommal négy éve költöztünk össze, kb. ekkortól számíthatjuk a mindennapos ügyködést konyhafronton. :-)Persze az ételek és a főzés világa már nagyon régóta érdekel. Anyukám szívesen meséli az ismerősöknek, hogy mi már 2-3 éves koromban is együtt főztünk. Ő felültett a konyhapultra, egyik kezével engem fogott, másikkal az ételt keverte, én pedig érdeklődve figyeltem az éppen történő folyamatokat. :)

Ezeket olvastad már?

Aztán, mint általában az lenni szokott, a konyhai lelkesedés a gimnáziumi években alábbhagyott. Miután elvégeztem az iskolákat, és hivatalosan is megszereztem turisztikai végzettségemet, még erősebben kezdett érdekelni a sütés-főzés világa. Szívesen próbálgatom az idegen kultúrák ételeit. Kedvenceim a Földközi-tenger, a balkáni térség és az arab konyha ízei. Egy kis ideig Stockholmban éltem, így a svéd és a skandináv konyha is nagy hatással van rám.

Ezeket olvastad már?

Néhány éve kezdett dominánssá válni bennem az ételek mellett a desszertek elkészítésének, kóstolósának a szeretete. (Persze ez utóbbit csak mértékkel…:)) Nagy kedvvel vetettem bele magam a sütésbe. Képes vagyok bárhol és bármikor sütni, akár hajnalban felkelni, hogy reggelire friss kaláccsal, kiflivel ébresszem a szeretteimet. (Ez nem teher, annál inkább hobbi, sőt már-már elhivatottság.) Ha bárhová elutazunk, én már jó előre kinézem magamnak, hogy melyek azok a cukrászdák, amelyeket kötelezően meg kell látogatnunk, legyen az kis hazánkban vagy külföldön egyaránt. Elvarázsol az a miliő, ami egy jó kávéházban fogad, a sütemények és a kávé illata, de szívesen bújom a cukrászat történelméről és az egyes édességek változatos elkészítéséről szóló recepteket, történeteket is.

Menüsor Timitől

A sütemények és ételek elkészítésénél ügyelek arra, hogy friss és jó minőségű alapanyagokból állítsam elő őket. Éppen ezért, amikor tehetem, szívesen kezdem a szombat reggeleket a piacon, finom zöldségek, gyümölcsök és kézműves termékek felkutatásával, vásárlásával. Érdekelnek a különleges hozzávalók, de a tradicionális receptek elsajátítását is fontosnak tartom, hiszen ezek jelentik az alapot. Hiszem, hogyha szívünket-lelkünket beleadjuk a sütés-főzésbe, az a végeredményen is látszódni fog majd.

Számomra a legnagyobb öröm, ha a családot és a barátainkat szépen terített asztallal és rajta finomságokkal várhatom, ha látom rajtuk az elégedettséget, valamint azt, hogy ízlik nekik, amit készítek. Mivel mostanában egyre többször látom ezt a bizonyos örömöt, úgy döntöttem, hogy a közeljövőben szeretnék hivatalosan is cukrásszá válni. Addig is igyekszem további finomságokkal megörvendeztetni szeretteimet, és finomabbnál- finomabb ételek receptjeivel a Nosalty olvasóit.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ételhoroszkóp – Melyik a te nyerő muffinod a héten?

Van-e a muffinnál egyszerűbb, mégis népszerűbb sütiféle? Évtizedek óta nem megy ki a divatból, és lehet kritizálni, meg lenézni, de a legtutibb gyors megoldás, ha azonnal kell valamilyen csini édesség. Melyik a te muffinpárod a csillagjegyed alapján? A heti ételhoroszkóp megmondja!

Nosalty

További cikkek