A hét szakácsa: Mara

E heti szereplőnk A hét szakácsa rovatban Mara, aki az unokák legnagyobb örömére gyártja a négerkockákat és puncsszeleteket! 

Lecsós rétes receptje

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy ezen a héten a NoSalty hét szakácsa lehetek.Egy pár gondolat magamról: emlékszem, 13 éves lehettem, amikor a szüleim Pestre mentek vásárolni és akkor én elkészítettem életem első bablevesét, a csipetkék háromszor nagyobbak voltak a kelleténél, de Édesapám és Anyukám azt mondták ez a legfinomabb leves, amit én főztem.

Ettől én nagy kedvet kaptam a sütéshez-főzéshez,Édesanyám egy étteremben volt szakácsnő, ettől csak még több inspirációt kaptam a konyhai munkálatokhoz.

Mara receptjei

Amióta nyugdíjas vagyok, egyre többet sütök-főzők és gondoltam megosztom másokkal is a fortélyokat. Három gyönyörű lányunokám van, nekik persze csakis jót és finomatAz unokáim kedvence a négerkocka, franciakrémes, a puncs szeletek a csirkés ételek , de sorolhatnám még a finomnál finomabb tortákat.

Ezeket olvastad már?

Sokat csak spontán kreativitásból készítek.Szeretem az ételeket a mindennapokban is tetszetősen tálalni.Az egyszerű, finom ételeket is lehet ízlésesen elkészíteni, deEgyébként mindent szívesen kipróbálok.

A hét szakácsa sorozat korábbi szereplőiről itt olvashatsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek