A hét szakácsa: Dorka

Eheti kiemelt szakácsunk Dorka. Fiatal, imád főzni, és hivatása szerint is szakács. Kell ennél több? Talán egy fiatalember, aki szereti a főztjét? Szerencsére ez is stimmel!

Nagyon jól esett, hogy én lehetek a hét szakácsa, nem gondoltam volna, hogy engem is felkérnek erre a megtisztelő címre!

Dorka szakács

Az első konyhai élményem természetesen nekem is Édesanyámhoz kötődik – mivel nagyon jól főz, nem volt kérdés, hogy én is megszerettem a főzést, és nagyon sok mindent ellestem tőle. 2007-ben végeztem el a szakácsiskolát, ahol szintén új dolgokat tanulhattam. Utána nem volt megállás, szinte minden receptet kipróbáltam, ami a kezem ügyébe került.

Baconos kifli recept

Nincs kimondottan kedvencem, nekem minden étel elkészítése örömet okoz. Mióta együtt vagyunk a párommal, azóta még nagyobb élmény a főzés, nagyon szereti a főztöm és mindig megdicséri, de ha valami nem sikerül, azért az is megmondja. Főzés közben nem történt még velem nagy katasztrófa, persze párszor megtörténik, hogy kifut az étel, megégetem magam, vagy esetleg valami odakozmál. Van még mit tanulnom, de elégedett vagyok az eddigi tudásommal.

Egy Dorka-féle levest?

Én mindenkit arra buzdítok, hogy nyugodtan ragadjon fakanalat és bátran kísérletezzen, mert csak így lehet tanulni és fejlődni. Ugyanúgy, mint az élet bármely más területén, hogyha valami nem sikerül, nem szabad egyből feladni, hanem újból neki kell futni!A főzés öröm :)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?