A hét szakácsa: Dorka

Eheti kiemelt szakácsunk Dorka. Fiatal, imád főzni, és hivatása szerint is szakács. Kell ennél több? Talán egy fiatalember, aki szereti a főztjét? Szerencsére ez is stimmel!

Nagyon jól esett, hogy én lehetek a hét szakácsa, nem gondoltam volna, hogy engem is felkérnek erre a megtisztelő címre!

Dorka szakács

Az első konyhai élményem természetesen nekem is Édesanyámhoz kötődik – mivel nagyon jól főz, nem volt kérdés, hogy én is megszerettem a főzést, és nagyon sok mindent ellestem tőle. 2007-ben végeztem el a szakácsiskolát, ahol szintén új dolgokat tanulhattam. Utána nem volt megállás, szinte minden receptet kipróbáltam, ami a kezem ügyébe került.

Baconos kifli recept

Nincs kimondottan kedvencem, nekem minden étel elkészítése örömet okoz. Mióta együtt vagyunk a párommal, azóta még nagyobb élmény a főzés, nagyon szereti a főztöm és mindig megdicséri, de ha valami nem sikerül, azért az is megmondja. Főzés közben nem történt még velem nagy katasztrófa, persze párszor megtörténik, hogy kifut az étel, megégetem magam, vagy esetleg valami odakozmál. Van még mit tanulnom, de elégedett vagyok az eddigi tudásommal.

Egy Dorka-féle levest?

Én mindenkit arra buzdítok, hogy nyugodtan ragadjon fakanalat és bátran kísérletezzen, mert csak így lehet tanulni és fejlődni. Ugyanúgy, mint az élet bármely más területén, hogyha valami nem sikerül, nem szabad egyből feladni, hanem újból neki kell futni!A főzés öröm :)

Hozzászólások

Zsuzsamama56

Gratulálok kedves Dorka,és további sok sikert és csak felfelé a ranglétrán,mert úgy érdemes!Üdvözlettel Zsuzsamama.

Dorka

Kedves Zsuzsamama! Nagyon szépen köszönöm! :) Üdv: Dorka

Nikóka

Gratulálok a hét szakácsa címhez!Nagyon guszták az ételek amiket készítesz,biztosan nagyon finomak is!!!!!Jó szakmát választottál,szerintem mindig szeretni fogod!!!!!További sok sikert kívánok!!!

Dorka

Kedves Niko! Nagyon szépen köszönöm! Próbálj ki egy két receptet, ha van kedves hozzá , remélem ízlik majd. Jó hétvégét! Üdv: Dorka :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.