A hét szakácsa: Dorka

Eheti kiemelt szakácsunk Dorka. Fiatal, imád főzni, és hivatása szerint is szakács. Kell ennél több? Talán egy fiatalember, aki szereti a főztjét? Szerencsére ez is stimmel!

Nagyon jól esett, hogy én lehetek a hét szakácsa, nem gondoltam volna, hogy engem is felkérnek erre a megtisztelő címre!

Dorka szakács

Az első konyhai élményem természetesen nekem is Édesanyámhoz kötődik – mivel nagyon jól főz, nem volt kérdés, hogy én is megszerettem a főzést, és nagyon sok mindent ellestem tőle. 2007-ben végeztem el a szakácsiskolát, ahol szintén új dolgokat tanulhattam. Utána nem volt megállás, szinte minden receptet kipróbáltam, ami a kezem ügyébe került.

Baconos kifli recept

Nincs kimondottan kedvencem, nekem minden étel elkészítése örömet okoz. Mióta együtt vagyunk a párommal, azóta még nagyobb élmény a főzés, nagyon szereti a főztöm és mindig megdicséri, de ha valami nem sikerül, azért az is megmondja. Főzés közben nem történt még velem nagy katasztrófa, persze párszor megtörténik, hogy kifut az étel, megégetem magam, vagy esetleg valami odakozmál. Van még mit tanulnom, de elégedett vagyok az eddigi tudásommal.

Egy Dorka-féle levest?

Én mindenkit arra buzdítok, hogy nyugodtan ragadjon fakanalat és bátran kísérletezzen, mert csak így lehet tanulni és fejlődni. Ugyanúgy, mint az élet bármely más területén, hogyha valami nem sikerül, nem szabad egyből feladni, hanem újból neki kell futni!A főzés öröm :)

Címlapról ajánljuk

Gyere velünk a Konyhakiállításra, és főzz lencsés dahlt Pikács Árpival

Idén is megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb konyhai trendeket bemutató eseménye, a Konyhakiállítás. Az informatív bemutatók és a konyhai újdonságokat felvonultató standok mellett a színpadokon történő programokra is érdemes lesz figyelni, például a Nosalty séfjére, Pikács Árpira, aki vasárnap élő főzőműsorral várja az érdeklődőket.

Nosalty

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.