A hét szakácsa: Alkonyat

Ezen a héten Alkonyat szakácsunk mutatkozik be. Habár nem kezdte korán a főzéssel való ismerkedést, a NoSalty recepttárát már több mint két éve gazdagítja saját kreációival.

Rövid történetem onnan indul, hogy soha nem gondoltam volna, hogy valaha is érdekelni fog a főzés. Nagymamám, édesanyám és édesapám is istenien főz, de engem valamiért sosem fogott meg annyira a dolog.

11 éve ismertem meg a férjemet, Őt akkor nem zavarta, hogy nem vagyok egy konyhatündér. Egy kis lakótelepi lakásban laktunk, aminek nagyon pici volt a konyhája. Ahogy telt az idő, engem egyre jobban zavart, hogy nem tudok főzni. Ekkor eljött a fordulópont, mikor is vettünk egy kertes házat, és egy nagyon szép, tágas konyhát kaptam a kedvesemtől.Talán a konyha varázsa indította el bennem a főzés iránti vonzalmat. Azt vettem észre, hogy egyre többször keresek fel receptoldalakat, újságokat , műsorokat. Így találtam rá a NoSalty-ra is. Imádom ezt az oldalt, megbízható, finom ételek sokasága található itt meg.

Ezeket olvastad már?

Az első próbálkozásom a hortobágyi húsos palacsinta volt, amiben akkor még segédkezett a barátnőm. Az útmutatásának és biztatásának köszönhetően sikerélmény volt az első saját készítésű étkem. Nagyon finom lett, és jó érzés volt, mikor a férjem elismerő pillantásokkal köszönte meg. Akkor jöttem rá, milyen jó dolog a főzőcske.

Sós sütik Alkonyat konyhájából

Ma már ha valaki megkérdezi, mi a hobbim és a szenvedélyem, boldogan, határozottan jelentem ki, hogy a sütés-főzés, sőt, édesanyámék is sokszor hívnak fel receptjeimért. Mindenkinek üzenem, aki bizonytalan és kezdő, hogy bátran vágjon bele, mert a gasztronómia világa mesés dolog!

Sajttal töltött kiskifli

Juhtúrós-sajtos rudak

Habtejszínes sós teasüti

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek