A hét legjobbjai - Programajánló

Még érdemes kiélvezni az enyhe őszt, és élni a programok adta lehetőségekkel. Nézzük, mit kínál október harmadik hete.

Étterem Hét – október 14-20.

Egy hétig menüzik az ország.

Újra itt az Étterem Hét! Egy hétig menüzhetünk Budapest és az ország legjobb éttermeiben.Ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem konyháját ismerhetjük meg megfizethető áron az ötödik Országos Étterem Hét keretén belül, október 14. és 20. között. Nincs más dolgunk, mint előzetesen asztalt foglalni az Étterem Hét weboldalán, és az adott időpontban minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatunk 3300 forintos áron a választott étteremben. A DiningCity nemzetközi étteremajánló programjában több olyan étterem is részt vesz, amely szerepel Az 50 legjobb magyar étterem listájában, és az asztalfoglalás során akár Michelin ajánlással rendelkező éttermet is választhatunk. A résztvevő felső- és középkategóriás éttermek a kínálatuk legjavát kínálják a vendégeiknek: általában 3-4 féle előételből, főételből és desszertből választhatnak az ízek kedvelői.

Kattints a részletekért!


Nagy Olaszrizling Kóstoló, Budapest – október 19.

Főszerepben az olaszrizling.

Idén októberben első ízben kerül megrendezésre az Olaszrizling Október, amelynek központi témája hazánk legnagyobb területen termesztett fehérszőlő-fajtája. A rendezvény célja, hogy megmutassa, az olaszrizling nemcsak a mindennapok bora lehet, hanem dűlőszelektált és válogatás tételei által a különleges alkalmak méltó kísérője is.Az olaszrizling – mint a mindennapok itala és mint prémium bor – az eddigieknél több figyelmet érdemel. Tudják ezt a vele foglalkozó borászok is; nem véletlen, hogy a programsorozat Nagy Olaszrizling Kóstolójára a koncepció meghirdetését követő két hétben a közel hatvan kiállítói hely döntő többsége elkelt. A budapesti Gerbeaud Házban október 19-én 16:00-tól induló sétáló kóstolót megelőzően délelőtt három ültetett mesterkurzussal veszi kezdetét a fehérszőlő-fajtának szentelt nap. A délután és este zajló kóstoló után 22:00-tól pedig hajnalig tartó borbuliban vehetnek részt az érdeklődők a NU bisztróban.

Kattints a részletekért!


Októberi halünnep a Budaörsi Halpiacon, Budaörs – október 19.

Halünnep a tengeri herkentyűk nagymesterénél, a The Fishmongernél!

Halünnep a Budaörsi Halpiacon! Lesz sushi kóstoló a Nobutól, lazacburger, finom borok, élőzene és gyereksarok. A rendezvény házigazdája a tengeri herkentyűk nagymestere, a The Fishmonger. Az előre regisztrálókat ingyenes kuponnal lepik meg, amit a helyszínen lazacburgerre vagy sushi ízelítőre válthatnak majd be. A Halünnep ideje alatt a Dokk büfében és a halpiaci boltban 10% kedvezménnyel vásárolhatnak az érdeklődők. Érdemes előre regisztrálni, hiszen a nap végén a regisztráltak és a sushit vásárlók között egy 2 személyre szóló Nobus vacsorát sorsolnak majd ki.

Kattints a részletekért!


Gesztenyeünnep, Nőtincs – október 19-20.

Gesztenyeünnep a Seholszigeten.

Őszi ízek és felejthetetlen élmények, kicsiknek és nagyoknak a nőtincsi Seholsziget Élményparkban. Finom, ropogósra sütött szelíd gesztenyével, gesztenye lekvárral és házi gesztenyepürével invitálnak minden érdeklődőt a hétvégére. A felnőtteket sült gesztenye és forralt bor várja, a gyerekek pedig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, ahol megtudhatják, mire jó még a gesztenye!

Kattints a részletekért!


VIII. Szigligeti Süllőfesztivál, Szigliget – október 19-20.

Őszi halfesztivál a Balaton partján.

A Szigligeti Süllőfesztivál a Balaton egyik legnépszerűbb őszi gasztronómiai fesztiválja. 2006 októberében került először megrendezésre, hagyományteremtő szándékkal, a Szigligeti Turisztikai Egyesület szervezésében. A kétnapos fesztivál ideje alatt nagyszabású kézműves vásár várja a vendégeket, valamint pompás gasztronómiai élvezetekben lehet része a hal és a bor kedvelőinek. Mindezek mellett pedig a Balaton őszi hangulatát, szépségét is megcsodálhatja mindenki a Szigligeti Süllőfesztiválon.

Kattints a részletekért!


Zöldturmix Fesztivál, Budapest – október 20.

Középpontban a nyersételek.

Idén is megrendezésre kerül a Zöldturmix fesztivál, ami Magyarország első nyersétel-központú rendezvénye. A szervezők célja, hogy minél több oldalról bemutassák ezt az életmódot. Minden egy helyen, ami a nyers étkezésről szól, vagy hozzá kapcsolódik. Az előadások mellett jóga órák, nyersétel „főző” verseny és a témához kapcsolódó könyvek, gépek, kóstolók várják az érdeklődőket.

Kattints a részletekért!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A mi Rögös túrónknak tényleg nincsen párja?

Ha röviden kellene válaszolni, a következőt mondanánk: bátran állíthatjuk, hogy valóban egyedülálló élelmiszer. Miért jelenthetjük ki ezt ennyire magabiztosan? Milyen érvekkel támasztható alá a Rögös túró egyedisége? Következzen egy gyors gasztronómiai kalandozás páratlan tejtermékünk világában!

Címlapról ajánljuk

További cikkek