2 házi módszer, ami megmenti a hervadó vágott tulipánt

A tavasz érkeztével a nap is kisütött, egyre melegebb napokra virradunk, ami kéz a kézben jár a színes, illatos virágok sokaságával. A tulipánok különösen népszerűek, ha otthonunk díszítéséről van szó. Egy a baj velük: vágott virágként nagyon gyorsan kókadásnak indulnak.

A tulipán rengeteg színben pompázhat otthonunkban, amivel vidámságot hoz a mindennapokba. Előfordul viszont, hogy vágott virágként sokkal gyorsabban hervadásnak indul, mint mi azt szeretnénk. Sajnos nem elég a vázában lévő vizet naponta cserélni, ahhoz, hogy kicsit meghosszabbítsuk életét, de most két olyan módszert mutatunk, amiért hálás leszel te is és a tulipáncsokrod is!

Színes tulipánok vázában
2 házi módszer, amivel megmented a hervadó vágott tulipánt

Egy virágboltba lépve, mindig üde, színes és egészséges növények ölelnek körbe bennünket, aminek oka, hogy a legtöbb ilyen üzlet olyan módszereket alkalmaz virágainak frissen tartásához, amelyek a laikus virágnevelgetők körében kevéssé ismertek. Ha szeretnél ezzel a két módszerrel megismerkedni, akkor olvass tovább!

Házi oldat

A virágüzletekben gyakran készítenek egy oldatot, ami egyszerű összetevőinek hála, otthon is elkészülhet. Ehhez egy kis fehérítőre és egy csipet cukorra lesz szükséged, amit önts a vázába, majd alaposan keverd el. A tulipánok szárát egyenesre vágd le, és meglátod, egy nap múlva már teljes pompájukban tündökölnek majd, mert a fehérítő megakadályozza, hogy a baktériumok elszaporodjanak, a cukor pedig táplálja a virágokat.

Itt a válasz, milyen gyakran öntözd pozsgás növényeidet

A pozsgás növények igényelnek némi körültekintést öntözésüket illetően, ugyanis ők azok, akik igen sokáig képesek leveleikben tárolni a vizet, és azt mindaddig újrahasznosítani, amíg újból vízhez nem jutnak. Éppen ez a szuperképességük rejt némi veszélyt magában a növénytulajdonosok számára, hiszen jót akarva könnyedén túlöntözhetjük őket.

Nosalty

Vízmennyiség szabályozása tűvel

Egy másik tuti módszer, ha fogsz egy tűt, és közvetlenül a virág alatt vízszintesen átszúród a szárát. Ezzel megakadályozod, hogy a növény túl sok vizet szívjon fel, és idő előtt hervadásnak induljon.

Még néhány tipp, hogy sokáig üde maradjon a tulipáncsokrod:

  • naponta cseréld a vizét
  • hűvös, világos helyre helyezd a közvetlen napfényt kerülve
  • az elhalt virágokat és leveleket csipkedd le növényről

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk neked:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...