2 házi módszer, ami megmenti a hervadó vágott tulipánt

A tavasz érkeztével a nap is kisütött, egyre melegebb napokra virradunk, ami kéz a kézben jár a színes, illatos virágok sokaságával. A tulipánok különösen népszerűek, ha otthonunk díszítéséről van szó. Egy a baj velük: vágott virágként nagyon gyorsan kókadásnak indulnak.

A tulipán rengeteg színben pompázhat otthonunkban, amivel vidámságot hoz a mindennapokba. Előfordul viszont, hogy vágott virágként sokkal gyorsabban hervadásnak indul, mint mi azt szeretnénk. Sajnos nem elég a vázában lévő vizet naponta cserélni, ahhoz, hogy kicsit meghosszabbítsuk életét, de most két olyan módszert mutatunk, amiért hálás leszel te is és a tulipáncsokrod is!

Színes tulipánok vázában
2 házi módszer, amivel megmented a hervadó vágott tulipánt

Egy virágboltba lépve, mindig üde, színes és egészséges növények ölelnek körbe bennünket, aminek oka, hogy a legtöbb ilyen üzlet olyan módszereket alkalmaz virágainak frissen tartásához, amelyek a laikus virágnevelgetők körében kevéssé ismertek. Ha szeretnél ezzel a két módszerrel megismerkedni, akkor olvass tovább!

Házi oldat

A virágüzletekben gyakran készítenek egy oldatot, ami egyszerű összetevőinek hála, otthon is elkészülhet. Ehhez egy kis fehérítőre és egy csipet cukorra lesz szükséged, amit önts a vázába, majd alaposan keverd el. A tulipánok szárát egyenesre vágd le, és meglátod, egy nap múlva már teljes pompájukban tündökölnek majd, mert a fehérítő megakadályozza, hogy a baktériumok elszaporodjanak, a cukor pedig táplálja a virágokat.

Itt a válasz, milyen gyakran öntözd pozsgás növényeidet

A pozsgás növények igényelnek némi körültekintést öntözésüket illetően, ugyanis ők azok, akik igen sokáig képesek leveleikben tárolni a vizet, és azt mindaddig újrahasznosítani, amíg újból vízhez nem jutnak. Éppen ez a szuperképességük rejt némi veszélyt magában a növénytulajdonosok számára, hiszen jót akarva könnyedén túlöntözhetjük őket.

Nosalty

Vízmennyiség szabályozása tűvel

Egy másik tuti módszer, ha fogsz egy tűt, és közvetlenül a virág alatt vízszintesen átszúród a szárát. Ezzel megakadályozod, hogy a növény túl sok vizet szívjon fel, és idő előtt hervadásnak induljon.

Még néhány tipp, hogy sokáig üde maradjon a tulipáncsokrod:

  • naponta cseréld a vizét
  • hűvös, világos helyre helyezd a közvetlen napfényt kerülve
  • az elhalt virágokat és leveleket csipkedd le növényről

Forrásunk volt.


Még több növényes cikk neked:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek