Harcsafilé karalábévelouté-val, Tibortól

Tibor visszatérése óta most másodszor is profin teljesített. A zsűri elé vitt tányérja magáért beszél. Mi azonnal megkóstolnánk - Ti hogy vagytok ezzel?

Harcsafilé karalábévelouté-val, baconchipsszel, újhagymaolajjal és lyoni hagymával

Hozzávalók

  • 1 harcsafilé
  • 2 közepes fej karalábé
  • 2 szál kisebb sárgarépa
  • 1 db zellerszár
  • 2-3 szelet bacon
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • 1 tk cukor
  • rózsabors és szegfűbors
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 ek liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. A zöldségekből főzünk egy levesalapot, belefőzzük a karalábét.
  2. A karalábédarabokat beletesszük a turmixba, rászűrjük a levest, és egy evőkanálnyi vajat teszünk hozzá, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
  3. A hagymát besózzuk, karikára vágjuk, majd lisztbe forgatjuk.
  4. A bacont serpenyőbe tesszük, és ropogósra sütjük.
  5. A harcsát, miután kifiléztük majd besóztuk, a baconös zsiradékban egy kanál vaj hozzáadásávalmindkét oldalán 1,5 perc alatt készre sütjük.
  6. A levesalapból megmaradt zöldségekbőla répát kockára vágjuk, és a tányér közepére helyezzük, majd rátesszük a halat, a hagymát és a bacont, körbeöntjük a veloutévalés zöldségekkel, a végén újhagymás olajjal díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...