Hamburger helyett válaszd a mexikóit!

Ha nem akarsz plusz kilókkal hazaérkezni egy amerikai utazásból, akkor érdemes egy kis időt szánni az étellelőhelyek felkutatására. A mexikói éttermek fogásaival jól járhatsz.

Amire biztosan számíthatsz: a déli államok mindegyikében találsz majd fantasztikus mexikói éttermeket. Nem a gyorséttermekre és étteremláncokra gondolok. A Taco Bellt például felejtsd el. Az eredeti tulajdonosai, csak úgy, mint a Burger King megálmodói, a McDonalds két alapítójától tanulták el a módszert, hogyan etethetnek minél több embert a legrövidebb idő alatt. Lehet, hogy ezeken a helyeken jutsz a leggyorsabban harapnivalóhoz, de sajnos a súlyfelesleged is ezek által gyarapíthatod a leghatékonyabban.

A mexikói ragu receptjéért kattints ide!

Miben jobb a mexikói?

Az amerikai gyártású kenyerek és pékáru szinte minden esetben tartalmaz cukort, és nem is keveset. Olyan, mintha valamikor egyszer valaki kitalálta volna, hogy az amerikaiak csak az édeset szeretik, ezért legyen minden édes. Ha nincs a környezetedben egy európai pékség – szerencsére egyre több helyen nyílnak ilyenek – akkor nem kapsz csak puffasztott, édesített termékeket. Nos, pont ilyenekbe kerül a hamburgerhús, és az összes szendvics ebben kapható. Az egyedileg gyártott mexikói tortilla és taco ezzel szemben egy hibátlan cukormentes alternatíva. Saláta mindenhol van az étlapon, így akár a tortilla is kikerülhető. Egy kisadag rizs, feketebab, és saláta hússal – tökéletes teljes értékű ebéd egy férfi számára. A hölgyek vagy bárki, aki a vonalaira ügyel, választhat valami húsosat a salátája mellé: zöldsalsás vagy limeos sült csirkét, csirke fajita tálat, vagy minirákos tacót.

Fini húsragú, a receptért kattints a képre!

Húsmentesen is étkezhetünk

Reggelire nagyszerű kezdés egy fullos huevos rancheros, azaz a csodálatos sült tanyasi tojások és zöldségek egy tányérra halmozva, mellé tostada, tehát kisebb méretű kukoricalisztből készült pirított lepényke jár. Jobb helyeken még avocado is díszeleg a kupac tetején. Ebédre, vacsorára a sajtos-zöldséges quesadilla, ami a személyes kedvencem is, természetesen házilag készített salsával és guacamoléval.

Egyszerű mexikói húsragu recept itt!

Amire érdemes ügyelni

Ne az itteni adagokat vegyük figyelembe, egy családias mexikói étteremben nem lacafacáznak, hatalmas tálakat tesznek a kedves vendég elé, ezért érdemes először egy főételt és némi kiegészítést, salátát, jalapenót, szószokat rendelni. Arra is számíthatunk, hogy nem hagynak minket éhezni a rendelt étel megérkezéséig, vagyis kerül az asztalra frissen sütött házi tortilla chips és mártogatósok is.

Mexikói kaja ide vagy oda, ha szétnézünk az éttermekben sok-sok túlsúlyos embert láthatunk. Az adagok fényében ezen nem is csodálkozhatunk. Aztán ott van az otthoni étkezés faktor is, ki tudja mi kerül odahaza a tányérokra? Nem könnyű Amerikában vékonynak maradni, de aki szán rá egy kis időt, megtalálhatja a kedvezőbb lehetőségeket, a mexikói fogások fogyasztása az egyik ilyen lehet.

+2 vizes tipp:

Igyatok sok vizet, eltelít! Plusz legyen mindig nálatok mennyiség belőle, legfőképpen a sivatagi részeken, ügyeljetek erre!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek