Ezzel az olcsó alapanyaggal bundázd a halat: kevesebb olajat szív majd magába

Mai Napi Tippünk a hal panírozásával kapcsolatban ad javaslatot: ezúttal a zsemlemorzsa helyett ad egy meglepő alternatívát.

A hagyományosan készülő rántott ételek liszttel, tojással, zsemlemorzsával készülnek, azonban egy másik alternatíva is létezik, amitől gyorsabban, egyenletesebben sül aranybarnára a rántott hal.

Rántott hal
Ezzel az olcsó alapanyaggal bundázd a halat: egészségesebb és egyenletes felszínű lesz

Karlos Arguiñano séf másképp készíti a rántott halat, mint azt megszokhattuk. Ő a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa helyett egyetlen olcsó alapanyagot használ...

... ez pedig nem más, mint a búzadara, ami egyenletesen vonja be a halat, így egységes bevonatot kap a rántott hal.

Emellett ráadásul egészségesebb opció is, hiszen kevesebb olajat szív fel, így könnyebb ételt kapunk végeredményként. Ez a módszer mindenféle halnál használható, de még zöldségeknél is beválik.

Receptajánló:

Mikor kell a forró olajba tenni a halat?

A séfnek arra is megvan a módszere, mikor kell beletenni a halat a forró olajba. Hőmérőt nem használ, ugyanis két gerezd fokhagyma segíti abban, hogy a tökéletes időpontban helyezze a forró olajba a halat. Amikor az olajba helyezett fokhagyma gerezdek sercegni kezdenek, akkor érte el az ideális, 180 fok körüli hőmérsékletet az olaj a sütéshez. Ez a hőmérséklet azért kell, mert ha túl forró az olaj, megég a búzadara, viszont ha nem éri el a kellő hőmérsékletet, a bunda nagyon megszívja magát.

Forrásunk volt.

A videó AI alapú tartalomkészítővel készült.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...